search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:51
MENU CLOSE

Κρίσιμη εβδομάδα εν όψει νέας Συνόδου Κορυφής

07.03.2011 18:15
Κρίσιμη εβδομάδα εν όψει νέας Συνόδου Κορυφής  - Media

Κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την προώθηση των ελληνικών θέσεων εν όψει των Συνόδων Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. στις 11 και 25 Μαρτίου.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με φόντο τις ευρωπαϊκές διεργασίες εν όψει των δύο Συνόδων Κορυφής. Παρόντες είναι όλοι οι υπουργοί και οι αναπληρωτές υπουργοί, ενώ συμμετέχουν επίσης ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος.

Ο κ. Παπανδρέου θα έχει επίσης αύριο Τρίτη διαδοχικά τετ-α-τετ με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι επαφές θα πραγματοποιηθούν κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προς του αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε μια προσπάθεια επίτευξης συναίνεσης για την αποτελεσματικότερη προώθηση των ελληνικών θέσεων.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις θέσεις με τις οποίες θα προσέλθει η ελληνική κυβέρνηση στην έκτακτη Σύνοδο της 11ης Μαρτίου, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 10 Μαρτίου ο κ. Παπανδρέου θα επισκεφθεί το Παρίσι, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Επιφυλακτικός για την έκβαση της αυριανής συνάντησης με τον Πρωθυπουργό εμφανίστηκε ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι πέρυσι, που όπως είπε, ήταν η εποχή της συναίνεσης την αρνήθηκε και την τορπίλισε.

«Τώρα είναι η ώρα αλλαγής των όρων του Μνημονίου», πρόσθεσε, τονίζοντας πως στρατηγική του είναι να φύγει η χώρα από το Μνημόνιο μια ώρα αρχύτερα, χωρίς να φανεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι η προσωπική του σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι πάντα καλή, ο κ. Σαμαράς διευκρινίζοντας ταυτόχρονα πως «μία σχέση εμπιστοσύνης στηρίζεται στην αξιοπιστία, ακόμα και όταν διαφωνείς με τον αντίπαλό σου» και «τέτοια βάση αξιοπιστίας δεν υπάρχει με ευθύνη του κ. Παπανδρέου».

Επανέλαβε επίσης ότι ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν λανθασμένη κίνηση και τάχθηκε υπέρ της πρότασης Μπαρόζο – Ρομπάι που όπως εκτιμά, «μαζί με το ευρωομόλογο προσφέρει ανάσα στην Ελλάδα».

Χαμηλά φαίνεται πως κραταέι τον πήχυ των προσδοκιών του οσον αφορά στον αυριανό διάλογο και ο ΛΑΟΣ. «Λογικά πρέπει να περιμένουμε “Σαρακοστιανά” αποτελέσματα από τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών», ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη.

 «Αυτές οι συναντήσεις γίνονται για τα μάτια του κόσμου και ενδεχομένως για να προετοιμάσουν το σενάριο πρόωρων εκλογών», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οσο η κυβέρνηση επιμένει σε μια «σκληρή δεξιά οικονομική πολιτική, με κόψιμο μισθών, συντάξεων και κοινωνικού κράτους που παράγει ύφεση, ανεργία και διευρυνόμενο χρέος, μπορεί να ελπίζει σε συναίνεση από τα δεξιά, όχι από τα αριστερά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:51