search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:17
MENU CLOSE

«Έτσι με βασάνισαν οι τζιχαντιστές»: Μαρτυρία-σοκ πρόσφυγα από το Ιράκ

06.10.2015 17:44
Επιστολή Τραμπ: Οι τουρκικές ενέργειες στη Συρία υπονομεύουν τον αγώνα κατά του ISIS - Media

Τις φρικτές στιγμές που πέρασε στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIS περιγράφει στην σελίδα Humans of New York πρόσφυγας από το Ιράκ που βρίσκεται πια στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Τις φρικτές στιγμές που πέρασε στα χέρια των τζιχαντιστών του ISIS περιγράφει στην σελίδα Humans of New York πρόσφυγας από το Ιράκ που βρίσκεται πια στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

«Ζούσα στη Μοσούλη πέντε μήνες υπό την κυριαρχία του ISIS. Προσπάθησα να αποφύγω οποιοδήποτε μπλέξιμο, αλλά ένας γείτονάς μου με κάρφωσε, ότι ξύρισα το μούσι μου.

»Ήρθαν τότε (τζιχαντιστές) στο σπίτι μου, ενώ κοιμόμουν. Η μητέρα μου άνοιξε την πόρτα. Την έσπρωξαν και με πέταξαν από το κρεβάτι. Με ρώτησαν γιατί ξύρισα το μούσι μου. Δεν ήξερα τι να τους πω. Με έσυραν στο κέντρο της πόλης και με ανάγκασαν να γονατίσω, δίπλα σε άλλους πέντε.

»Κάλεσαν από τα μεγάφωνα τον πληθυσμό της πόλης να έρθει και να παρακολουθήσει. Τα πρόσωπα των ανθρώπων έμοιαζαν λυπημένα αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή από τον να παρακολουθήσουν. ‘’Αυτοί οι άνδρες είναι άθεοι’’, είπαν (οι τζιχαντιστές). ‘’Και θα τιμωρηθούν’’.

»Έβγαλαν τη μπλούζα μου και μου έδεσαν τα μάτια. Μας είπαν ότι θα σκοτώσουν όποιον τολμήσει να πάει στο νοσοκομείο μετά. Ήμουν ο πέμπτος στη σειρά που θα μαστιγωνόταν. Άκουγα τους ανθρώπους που μαστιγώνονταν πριν από εμένα να ουρλιάζουν με απίστευτες φωνές.

»Όταν δέχτηκα το πρώτο χτύπημα ο πόνος ήταν τόσο φρικτός που ένοιωσα ότι η ψυχή εγκατέλειπε το σώμα μου. Με μαστίγωσαν 12 φορές. Έχασα τις αισθήσεις μου και ξύπνησα σε ένα κρεβάτι».

“I lived in Mosul for five months under ISIS. I tried to avoid trouble but one of my neighbors reported me for shaving…

Posted by Humans of New York on Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:16