search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04
MENU CLOSE

Ο Σόιμπλε θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποφευχθεί το Brexit

06.10.2015 19:54
Ο Σόιμπλε... ξαναχτύπησε, αλλά για καλό σκοπό: Υποχρεωτική η μάσκα στη Bundestag - Media

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι θέλει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποφευχθεί ένα Brexit.

 

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε σήμερα πως επιθυμεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ εκτίμησε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν μια «καταστροφή» τόσο για τους Βρετανούς, όσο και για τους Ευρωπαίους.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε ένα Brexit, διότι το Brexit θα ήταν μια καταστροφή για τη Βρετανία και για τους Ευρωπαίους» επισήμανε ο Σόιμπλε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με φοιτητές του πανεπιστημίου Sciences Po του Παρισιού.

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τη Βρετανία ότι πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε.

«Δεν ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε τη Βρετανία να προσχωρήσει στην Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια, αυτό θα χρειαστεί χρόνο» σημείωσε.

Ο Σόιμπλε ανέφερε επιπλέον ότι υφίσταται το ενδεχόμενο να υπάρξουν «περιορισμένες τροποποιήσεις στη Συνθήκης της Λισαβόνας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:04