search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55
MENU CLOSE

Κίνα: Στους 19 οι νεκροί από τον τυφώνα

07.10.2015 05:14
Κίνα: Στους 19 οι νεκροί από τον τυφώνα - Media

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα που έπληξε την Κίνα το Σαββατοκύριακο έχει φθάσει τους 19, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

 

Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα που έπληξε την Κίνα το Σαββατοκύριακο έχει φθάσει τους 19, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ανεμοστρόβιλους που προκλήθηκαν από τον τυφώνα στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ και άλλοι επτά σε κατολισθήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο το τμήμα πολιτικών υποθέσεων της επαρχίας.

Τρεις ψαράδες σκοτώθηκαν σε δυστυχήματα με βάρκες στη θάλασσα, ενώ ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στα ερείπια σπιτιού που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της καταιγίδας. Τέσσερις ψαράδες αγνοούνται, ανέφερε το Νέα Κίνα.

Η καταιγίδα έπληξε τη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ την Κυριακή προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι άνεμοι έθεσαν εκτός λειτουργίας ηλεκτρικά δίκτυα κατά μήκος της ακτής και οι αρχές ακύρωσαν δεκάδες πτήσεις και ανέστειλαν δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Το τμήμα πολιτικών υποθέσεων της Γκουανγκντόνγκ ανέφερε πως η επαρχία υπέστη ζημιές 23,24 δισεκ. γιούαν (3,66 δισεκ. δολαρίων) από την καταιγίδα, από την οποία επηρεάστηκαν 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι και προκλήθηκαν ζημιές σε 282.700 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε επίσης από πεσμένο δέντρο στη γειτονική επαρχία Γκουανγκτζί, ανέφερε το Νέα Κίνα. Σχεδόν 1,9 εκατ. άνθρωποι στην Γκουανγκτζί υπέστησαν απώλειες και 417 σπίτια καταστράφηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:55