search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:29
MENU CLOSE

Βροχές πάνω από την τέλεια γυναίκα

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1885
08-10-2015
10.10.2015 03:00
Βροχές πάνω από την τέλεια γυναίκα - Media

Το Σαββατοκύριακο ανήκει σε δύο νέους ανθρώπους του θεάτρου: στον Χρήστο Καρασσαβίδη και τον Ιάκωβο Μυλωνά

 

Το Σαββατοκύριακο  ανήκει σε δύο νέους ανθρώπους του θεάτρου: στον Χρήστο Καρασσαβίδη και τον Ιάκωβο Μυλωνά, που εκτός από καλοί ηθοποιοί δοκιμάζονται στη συγγραφή και τη σκηνοθεσία, με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Ας τους στηρίξουμε!

 Οι «Περσινές Βροχές», για πρώτη φορά ολοκληρωµένες, παρουσιάζονται στο Blackbox του 104, ένας μονόλογος σε τρία κεφάλαια: Παρόν, Μέλλον, Παρελθόν. 
 
Μπορεί ένας έρωτας να περάσει από βοµβαρδισµούς, θεωρίες σχετικότητας, σκακιστικές κινήσεις και να βγει ζωντανός; Σε ρωτάω. Μπορεί;  Μια ηθοποιός του Θεάτρου Τέχνης, σε έναν νέο ελληνικό µονόλογο, αναµετράται µε τα γεγονότα που στιγµάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέµων, ερώτων κι απωθηµένων: Άνοιξη 1914. Στα πρόθυρα του Μεγάλου Πολέµου. Μια γυναίκα ακροπατεί ανάµεσα στα αποµεινάρια της Μπελ Επόκ και τις Κεντρικές Δυνάµεις. Και µετά έρχονται κι άλλα. Ανάµεσα στα περασµένα και τα µελλοντικά µεγαλεία των ανθρώπων, μια ηθοποιός διατρέχει 25 χρόνια ιστορίας, από τις αρχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ώς τις αρχές του Β’, προσπαθώντας να αναγνωρίσει αν οι άνθρωποι που δίνουμε τη ζωή μας για ένα λουλούδι είμαστε οι ίδιοι που πλημμυρίσαμε πέντε ηπείρους στο αίμα, καθώς πλησιάζουμε στο ανατρεπτικό φινάλε.
 
Το αμάλγαμα ποιητικού ρεαλισμού και σαρκασμού, ο μονόλογος που ξεκίνησε από τους νέους συγγραφείς του Εθνικού Θεάτρου, παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένος. «Θα ’ρθουν καιροί – θα δεις – που θα πηδάμε από τις βάρκες του Χέμινγουεϊ· και δεν θα είσαι εκεί για να μας δεις», λέει η ηρωίδα του Καρασαββίδη. 
 
Κείµενο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης, σκηνογράφος η Ηλέκτρα Σταµπούλου, ενδυµατολόγος η Βασιλική Σύρµα και παίζει η Δώρα Παρδάλη.  Ημέρες παραστάσεων: Σάββατο και Κυριακή, έως 29 Νοεμβρίου. Ώρα έναρξης: 21.15. Διάρκεια: 70’ (χωρίς διάλειμμα). Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι, τηλ.: 210-3455020, www.104.gr.
 
Όσον αφορά τη δεύτερη πρότασή μας, «Η τέλεια γυναίκα» του Ιάκωβου Μυλωνά, είναι μια συγκινητική κωμωδία που θα σας κάνει να γελάτε και να δακρύζετε συγχρόνως. Τα παιδικά χρόνια, ο πρώτος έρωτας, τα όνειρα που αφήσαμε πίσω, η ζωή που ζούμε για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι, οι άπληστες σχέσεις, η μοναξιά, η έλλειψη επικοινωνίας της γλώσσας με τον εγκέφαλο, η αναζήτηση του ιδανικού, του τέλειου. Όλα αυτά μέσα απ’ τα μάτια ενός απλού ανθρώπου που ψάχνει απεγνωσμένα την ευτυχία. Δοσμένα με πάρα πολύ χιούμορ, γιατί έτσι κι αλλιώς τα σοβαρότερα πράγματα λέγονται στα αστεία. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Κωνσταντάρου και παίζει ο Ιάκωβος Μυλωνάς. (Θέατρο Προσκήνιο, 9 και 10 Οκτωβρίου, στις 22.00). 
 
Να πάμε!
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:29