15/12/2018 01:05:51

Η Toyota θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη χρήση των αυτοκινήτων της από τον Isis

Η Toyota θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη χρήση των αυτοκινήτων της από τον Isis - Media

 

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι στηρίζει την έρευνα που έχουν ξεκινήσει οι αμερικανικές αρχές σχετικά με τη χρήση οχημάτων της από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Toyota αντέδρασε στις πληροφορίες του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC News, το οποίο μετέδωσε χθες Τετάρτη ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε επικοινωνία με την αυτοκινητοβιομηχανία για το θέμα αυτό.

Στα βίντεο που ανεβάζει στο διαδίκτυο το ΙΚ από τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ εμφανίζονται βαριά οπλισμένοι άνδρες να επιβαίνουν σε φορτηγάκια Toyota.

«Υποστηρίζουμε την έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία αφορά ευρύτερα τα κανάλια διεθνούς ανεφοδιασμού και την εισροή κεφαλαίων και προϊόντων στη Μέση Ανατολή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

«Η Toyota ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική η οποία συνίσταται στην απαγόρευση πώλησης οχημάτων σε αγοραστές που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν ή τα να τροποποιήσουν για τρομοκρατικές ή για παραστρατιωτικές δραστηριότητες», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Έχουμε ορίσει διαδικασίες (…) ώστε να μην χρησιμοποιούνται τα προϊόντα μας για μη εγκεκριμένους στρατιωτικούς σκοπούς», όμως «είναι αδύνατο ένας κατασκευαστής να ελέγξει τις έμμεσες ή παράνομες θυγατρικές μέσω των οποίων τα οχήματά μας» θα μπορούσαν να πέσουν σε λάθος χέρια, τονίζει η Toyota.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε περισσότερα από 820.000 οχήματα στη Μέση Ανατολή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.