31/03/2020 16:10:12

Οι γιατροί εξασφάλισαν… απόρρητο για να πληρώνονται με κάρτες

 Οι γιατροί εξασφάλισαν… απόρρητο για να πληρώνονται με κάρτες - Media

 

Με ειδικό κωδικό θα εξασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο για να πληρώνονται οι γιατροί με κάρτες. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιοι, με αυτόν τον τρόπο δεν θα γνωρίζουν οι Τράπεζες τα στοιχεία του ιατρού παρά μόνο τον κωδικό του μηχανήματος ο οποίος θα συνδέεται με τον λογαριασμό του ιατρού, που και για αυτόν θα διασφαλιστεί το απόρρητό του.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

«Αθήνα, 8/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πληροφορίες προς τα μέλη του Ι.Σ.Α. για την πληρωμή ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας κ. Τ. Αλεξιάδη, για το ζήτημα της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι υπήρξε δέσμευση από την ηγεσία του Υπουργείου, ότι η διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου θα επιτευχθεί, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό, το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο δεν θα γνωρίζουν οι Τράπεζες τα στοιχεία του ιατρού παρά μόνο τον κωδικό του μηχανήματος ο οποίος θα συνδέεται με τον λογαριασμό του ιατρού, που και για αυτόν θα διασφαλιστεί το απόρρητό του.

Επίσης επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι ο ΙΣΑ θα πιέσει για την μείωση της τιμής της αγοράς των μηχανημάτων αλλά και της προμήθειας των Τραπεζών, για αυτόν τον λόγο προτείνουμε στα μέλη μας να μην προβούν ακόμα σε αγορά των μηχανημάτων μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης, καθόσον επίκειται συνάντηση με τις τράπεζες για την διευθέτηση αυτών των ζητημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.