search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:24
MENU CLOSE

Οι γιατροί εξασφάλισαν… απόρρητο για να πληρώνονται με κάρτες

08.10.2015 12:51
Ειδικευμένοι γιατροί Μεσσηνίας: «Ζητάμε απεγνωσμένα ενίσχυση και λαμβάνουμε σιωπή» - Media

Με ειδικό κωδικό θα εξασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο για να πληρώνονται οι γιατροί με κάρτες. 

 

Με ειδικό κωδικό θα εξασφαλίζεται το ιατρικό απόρρητο για να πληρώνονται οι γιατροί με κάρτες. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιοι, με αυτόν τον τρόπο δεν θα γνωρίζουν οι Τράπεζες τα στοιχεία του ιατρού παρά μόνο τον κωδικό του μηχανήματος ο οποίος θα συνδέεται με τον λογαριασμό του ιατρού, που και για αυτόν θα διασφαλιστεί το απόρρητό του.

Δείτε αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

«Αθήνα, 8/10/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Πληροφορίες προς τα μέλη του Ι.Σ.Α. για την πληρωμή ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα

Σε συνέχεια της χθεσινής συνάντησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με τον Αν. Υπουργό Οικονομίας κ. Τ. Αλεξιάδη, για το ζήτημα της πληρωμής των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι υπήρξε δέσμευση από την ηγεσία του Υπουργείου, ότι η διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου θα επιτευχθεί, μέσω ενός ειδικού κωδικού για κάθε γιατρό, το οποίο θα πιστοποιούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο δεν θα γνωρίζουν οι Τράπεζες τα στοιχεία του ιατρού παρά μόνο τον κωδικό του μηχανήματος ο οποίος θα συνδέεται με τον λογαριασμό του ιατρού, που και για αυτόν θα διασφαλιστεί το απόρρητό του.

Επίσης επιθυμούμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι ο ΙΣΑ θα πιέσει για την μείωση της τιμής της αγοράς των μηχανημάτων αλλά και της προμήθειας των Τραπεζών, για αυτόν τον λόγο προτείνουμε στα μέλη μας να μην προβούν ακόμα σε αγορά των μηχανημάτων μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης, καθόσον επίκειται συνάντηση με τις τράπεζες για την διευθέτηση αυτών των ζητημάτων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24