search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:21
MENU CLOSE

Το ΔΝΤ ανεβάζει 1,35 δισ. ευρώ το λογαριασμό

08.10.2015 18:16
Το ΔΝΤ ανεβάζει 1,35 δισ. ευρώ το λογαριασμό - Media

Με ένα νόμο – όπως είπε και η Γεροβασίλη – και ένα πόνο θα μας μπει το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας… ενώ τα καλύτερα έρχονται από το ΔΝΤ!!!

 

Με ένα νόμο – όπως είπε και η Γεροβασίλη – και ένα πόνο θα μας μπει το τρίτο και μακρύτερο μνημόνιο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας… ενώ τα καλύτερα έρχονται από το ΔΝΤ!!!

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι το ταμείο ανεβάζει το λογαριασμό των μέτρων του νέου προϋπολογισμού κατά 1,35 δισ. ευρώ (που θα φανούν σε ένα μήνα στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού που θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο) καθώς προβλέπει διπλάσιο πρωτογενές έλλειμμα για φέτος αλλά και μισό πλεόνασμα από τα συμφωνηθέντα για το 2016.

Εάν επαληθευθεί δηλαδή η εκτίμηση του Ταμείου, αυτό θα «μεταφραστεί» σε μία αρκετά διευρυμένη «τρύπα» κοντά στα 450 εκατ. ευρώ για φέτος, ενώ το κενό αυξάνεται στα 900 εκατ. ευρώ για το 2016, καθώς το ΔΝΤ θεωρεί ότι το ισοζύγιο θα είναι μηδενικό αντί στόχου για πλεόνασμα 0,5% του ΑΕΠ.

Μάλιστα η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθαρίζει ότι: «εάν το Ταμείο δεν «δει» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τότε δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και θα είναι απλά παρατηρητής»!

Για αυτό τον λόγο μάλλον ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης δεν θυμάται την λίστα με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου, τρεις μόλις μέρες μετά το Eurogroup της 5ης Οκτωβρίου, στη διάρκεια του οποίου καθαρογράφτηκαν οι δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα για να πάρει τα προτελευταία 2 δισ. της δόσης.

Ο άνθρωπος δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες γιατί φοβάται το τι θα του ξημερώσει!!!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24