search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:03
MENU CLOSE

Παγκόσμια θλίψη και οργή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Τουρκία

10.10.2015 11:03
Παγκόσμια θλίψη και οργή για τις πολύνεκρες επιθέσεις στην Τουρκία  - Media

Αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν προκαλέσει οι άνανδρες αιματηρές επιθέσεις στην Τουρκία.

 

Αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν προκαλέσει οι άνανδρες αιματηρές επιθέσεις στην Τουρκία.Τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν την θλίψη και την οργή για το νέο περιστατικό τυφλής βίας και κυβερνήσεις εκφράζουν την απερίφραστη καταδίκη τους στις δολοφονικές επιθέσεις και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των Θυμάτων.

 

Ερντογάν: Επίθεση μίσους

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την “επίθεση μίσους”, όπως την χαρακτήρισε, που σημειώθηκε σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή “στοχεύει την ειρήνη του έθνους” και έκανε έκκληση για “αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα” απέναντι στην τρομοκρατία.

“Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας” ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της τουρκικής προεδρίας.

Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία.

Καταδίκη της επίθεσης από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ

Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην ‘Αγκυρα, από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ της ειρήνης.

Καταδικάζει και το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει την αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε σήμερα ενάντια σε μαζική κινητοποίηση στην ‘Αγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 50 και πλέον διαδηλωτών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων και εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων.

“Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών” καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Συλλυπητήρια από τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, με τηλεγράφημά του προς τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 126.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Πούτιν “εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων” των δύο εκρήξεων που σημειώθηκαν κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα μια αντιπολεμική διαδήλωση.

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία για θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο Πούτιν “εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δράστες αυτού του κυνικού εγκλήματος θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και επιβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί στενά με τις τουρκικές αρχές στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής απειλής”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μέρκελ: Πρόκειται για μια επίθεση κατά των “πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης”

Oι βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους σήμερα στην Τουρκία συνιστούν μια επίθεση κατά «των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης» δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

«Εφόσον επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις περί τρομοκρατικών χτυπημάτων, πρόκειται για να μία ιδιαιτέρα άνανδρη ενέργεια, που στόχευε να πλήξει άμεσα τα πολιτικά δικαιώματα, τη δημοκρατία και την ειρήνη» επισήμανε η Μέρκελ σε ένα μήνυμα προς τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η τουρκική κυβέρνηση και το σύνολο της τουρκικής κοινωνίας» θα απαντήσουν με αποφασιστικό και δημοκρατικό τρόπο στην τρομοκρατία.

«Προφανώς οι δράστες ήθελαν να προκαλέσουν ένα κλίμα τρόμου και εκφοβισμού πριν από τις εκλογές, όπως επίσης να υποδαυλίσουν το μίσος και την αταξία» είπε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50