22/01/2019 05:28:38
23.11.2009

Αγωγή κατά της Τουρκίας

Αγωγή κατά της Τουρκίας - Media

Αγωγή εναντίον της Τουρκίας κατέθεσε πριν λίγες μέρες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η Εκκλησία της Κύπρου σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, με ενάγοντες την Ιερά Αρχιεπισκοπή, την Ιερά Μητρόπολη Κερύνειας και τις Ιερές Μονές Μαχαιρά και Κύκκου.

Η  αγωγή αφορά καταπάτηση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, την παραβίαση των δικαιωμάτων άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων και ελευθεριών με την απαγόρευση πρόσβασης στους κατεχόμενους ιερούς ναούς, της ελεύθερης συνάθροισης και της συντήρησης και αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχιεπισκόπου, στην αγωγή κατηγορείται η Τουρκία για δυσμενή διάκριση σε βάρος των Ελληνοκυπρίων, λόγω εθνικής καταγωγής και θρησκείας και ζητείται η άρση των παραβιάσεων.

Εξάλλου αναφερόμενος γενικότερα στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος, δήλωσε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, επίκειται σχέδιο λύσης του Κυπριακού, εντός του νέου έτους. Απέφυγε να αναφέρει λεπτομέρειες, είπε όμως ότι το σχέδιο το γνωρίζει ο Θεός που είναι παντογνώστης και ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που συζητούν.

«Έχω την αίσθηση ότι τα περισσότερα έχουν συμφωνηθεί και με τη νέα χρονιά θα έχουμε σχέδιο λύσης», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και εξέφρασε την προσδοκία το σχέδιο να είναι λειτουργικό και βιώσιμο.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.