search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:15
MENU CLOSE

Τι είναι ο «Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου» που δημιουργεί η κυβέρνηση

12.10.2015 21:32
ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ «εξαφανίζουν» τις επιστροφές φόρου - Συμψηφισμοί από την ΑΑΔΕ - Media

Πρόκειται για τον ενιαίο λογαριασμό που προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή από την κυβέρνηση για να ψηφιστεί την Παρασκευή.

 

Πρόκειται για τον ενιαίο λογαριασμό που προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή από την κυβέρνηση για να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Το πολυνομοσχέδιο, προβλέπει λοιπόν ότι σε έναν ενιαίο λογαριασμό που θα τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα βρίσκεται  υπό την εποπτεία του υπουργού Οικονομικών θα μεταφερθούν τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, δηλαδή ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών του δημοσίου.

Ο “Ενιαίος Λογαριασμός Θησαυροφυλακίου” θα συσταθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, και μέσω αυτού ο υπουργός Οικονομικών, θα παρακολουθεί και θα προγραμματίζει με ενιαίο τρόπο τις ταμειακές ροές από και προς αυτόν, θα προσδιορίζει το ύψος των διαθεσίμων και τις ανάγκες δανεισμού, και θα διαχειρίζεται τα διαθέσιμα προς τοποθέτηση πλεονάσματα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:13