search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:05
MENU CLOSE

Βαρεμένος: Η Χαραλαμπίδου δεν μου είπε για «υπουργούς με εκατομμύρια», αλλά για προβληματικά «πόθεν έσχες»

13.10.2015 13:50
Δηκτικό σχόλιο Βαρεμένου: Μήπως στη σύσκεψη θα έπρεπε να πάρουν μέρος μετεωρολόγοι; - Media

“Κάλεσα την κυρία Χαραλαμπίδου τις επόμενες ημέρες να έλθει να μας ενημερώσει για οποιαδήποτε στοιχεία έχει σε γνώση της, αναφορικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών”, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτά μικρόφωνα” στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος έχει την ευθύνη του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

“Κάλεσα την κυρία Χαραλαμπίδου τις επόμενες ημέρες να έλθει να μας ενημερώσει για οποιαδήποτε στοιχεία έχει σε γνώση της, αναφορικά με το πόθεν έσχες των βουλευτών”, δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτά μικρόφωνα” στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος έχει την ευθύνη του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Ο κ.Βαρεμένος είπε ότι η προκάτοχός του, η οποία σήμερα δεν είναι βουλευτής, ανταποκρίθηκε και θα προσέλθει μόλις συγκροτηθεί η επιτροπή.

“Θα συγκροτηθούμε το ταχύτερο δυνατό κανονικά και θα τα δούμε όλα”, είπε ο κ.Βαρεμένος, διευκρινίζοντας ότι η κ.Χαραλαμπίδου κατά την επικοινωνία τους, του είπε ότι “δεν έχει τίποτε περί υπουργών και εκατομμυρίων”, αλλά έκανε λόγο για “τέσσερα πόθεν έσχες που έχουν προβλήματα”.

Παράλληλα, σημείωσε ότι “πρέπει σε ένα δημόσιο διάλογο να καταλήξουμε ως κοινωνία στο τι πρέπει να γίνει με τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τα πόθεν έσχες” , για τα οποία, όπως πρόσθεσε, υπάρχει διχογνωμία, καθώς “κάποιοι λένε ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται τα πόθεν έσχες και άλλων λειτουργών, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι έτσι οι υπόχρεοι προς υποβολή στοχοποιούνται”.

“Δώστε μας λίγο χρόνο”, είπε ο κ.Βαρεμένος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι “οι δυνατότητες ελέγχου υπάρχουν” και έκανε γνωστό ότι “τα στοιχεία για τους 300 θα δημοσιοποιηθούν σε εντελώς λελογισμένο διάστημα” ενώ απέδωσε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στο ότι τα στοιχεία αυτα ειναι “γαργαλιστικά”.

«Έπρεπε ή να σιωπήσει ή να πει ονόματα»

“Η κυρία Χαραλαμπίδου δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε για τα “πόθεν έσχες” πριν τελειώσει ο έλεγχος ή αφού μπήκε στη διαδικασία, θα έπρεπε να πει και ονόματα”, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή “ανοιχτά μικρόφωνα” στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 και ο β’ αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, Γιώργος Καλαντζής, πρώην βουλευτής Καβάλας της ΝΔ.

“Αν υπάρχει υπουργός ή βουλευτής, που έχει κάνει ανειλικρινή δήλωση ‘πόθεν έσχες’ έχει κάνει παραβάσεις που άπτονται του νόμου και απειλείται με φυλακή 10 χρόνων”, επισήμανε ο κ.Καλαντζής, ο οποίος εξήρε διαχρονικά το έργο των υπαλλήλων της επιτροπής, λέγοντας ότι χάρη στη δική τους δουλειά, παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν πρώην πολιτικοί για παραβιάσεις στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι από 1/8/2014 η επιτροπή έχει στην ευθύνη της τον έλεγχο των δηλώσεων, όχι μόνο των υπουργών αλλά 45.000 Ελλήνων πολιτών, που είναι υπόχρεοι προς υποβολή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι όλες αυτές οι δηλώσεις μπορεί να δημοσιοποιηθούν. Εξέφρασε δε την άποψη, ότι τα μέλη της επιτροπής πρέπει να παραπέμπουν προς διερεύνηση όχι μόνο τις καταγγελίες που φτάνουν γραπτά σε αυτούς, αλλά και όσες δημοσιεύονται και στα μέσα ενημέρωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:04