search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:15
MENU CLOSE

Ματαιώνεται η μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο – «Πυρά» της Πολιτικής Αγωγής κατά Παρασκευόπουλου

13.10.2015 16:57
Ματαιώνεται η μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο - «Πυρά» της Πολιτικής Αγωγής κατά Παρασκευόπουλου - Media

Την ματαίωση της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Την ματαίωση της μεταφοράς της δίκης της Χρυσής Αυγής από τα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Κατηγορεί μάλιστα τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο ότι, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του, εν τέλει αποφάσισε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Εφετείου να πραγματοποιηθεί η δίκη για το Noor1.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Οι συνήγοροι Πολιτικής Aγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη ματαίωση της μεταφοράς της από τον Κορυδαλλό στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, ενώ μάλιστα είχαν ολοκληρωθεί τα απαιτούμενα έργα λειτουργικού της διαχωρισμού από το υπόλοιπο κτίριο του Εφετείου, χωριστής εισόδου και εσωτερικής της διαρρύθμισης.

Αντί όμως να μεταφερθεί εκεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα ζητήθηκε από την Πολιτική Αγωγή, εκατοντάδες κοινωνικούς φορείς, σύσσωμη την τοπική κοινωνία Κορυδαλλού, αλλά και την ίδια την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης με την υπ’ αριθμ 73774/7-10-2015 απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 2160/7-10-2015) όρισε την αίθουσα αυτή ως τόπο διεξαγωγής μιας δίκης για εμπορία ναρκωτικών (Noor 1) και απέκλεισε τη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για απροσχημάτιστη αυθαιρεσία και εμπαιγμό όλων των παραπάνω, που δείχνει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί σταθερά την υποβάθμιση και περιθωριοποίηση της δίκης, την απεμπόληση της ανάγκης ασφαλούς διεξαγωγής και απρόσκοπτης δημοσιότητάς της, και την περιφρόνηση ακόμα και του ίδιου του δικαστηρίου.

Η απαίτηση άμεσης μεταφοράς της δίκης από τον Κορυδαλλό στον φυσικό της χώρο, την αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών, παραμένει ανυποχώρητη και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους την έμπρακτη υλοποίηση της».

Σύμφωνα με την Πολιτική Αγωγή, η δίκη του Noor 1 έχει 33 κατηγορούμενους (πολλοί από αυτούς προφυλακισμένοι στις φυλακές Κορυδαλλού) και 12 μάρτυρες, ενώ η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει 69 κατηγορούμενους (με προφυλακισμένο πλέον μόνον τον Ρουπακιά), 300 μάρτυρες και περίπου 150 εμπλεκόμενους δικηγόρους.

Η μεταφορά της δίκης στο κέντρο της Αθήνας αποτέλεσε αίτημα τόσο της Πολιτικής Αγωγής όσο και της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού.

Τον Μάιο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος δήλωνε πως αναγνωρίζει «την οξύτητα των προβλημάτων που δημιουργούνται τόσο εντός της αίθουσας του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού όπου διεξάγεται η δίκη μελών της Χρυσής Αυγής όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της».

Σημείωνε δε πως «για το λόγο αυτό έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέας αίθουσας η οποία θα είναι έτοιμη στις αρχές του Σεπτέμβρη 2015. Εφόσον η διευθύνουσα τη δίκη ζητά άλλη αίθουσα, είμαι έτοιμος να φροντίσω για τη σχετική μετάθεση, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη εφικτή λύση στο μεσοδιάστημα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13