28/05/2020 08:50:04

Σέρβα γιατρός θέλει να γίνει… άντρας για να δουλέψει περισσότερα χρόνια!

Σέρβα γιατρός θέλει να γίνει… άντρας για να δουλέψει περισσότερα χρόνια! - Media

 

Η περίπτωση της Μιριάνα Στάνοϊτσιτς δεν έχει να κάνει με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, αλλά εργασιακού και… συνταξιοδοτικού. Πιο συγκεκριμένα η Σέρβα γιατρός, ισχυρίζεται πως θέλει να προχωρήσει στην επέμβαση αλλαγής φύλου, για να δουλέψει 5 χρόνια περισσότερα μέχρι να βγει στη σύνταξη.

Βάσει του νόμου, που εγκρίθηκε τον Ιούλιο και στοχεύει στην περιστολή των κρατικών δαπανών, οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη σε ηλικία 60 ετών και 6 μηνών, ενώ η ηλικία για τη συνταξιοδότηση των ανδρών ορίζεται στα 65 έτη.

Η γιατρός χαρακτηρίζει την απόφαση μεροληπτική, καθώς οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα σε σχέση με τους άνδρες.

«Ο συνομήλικος συνάδελφός μου μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και εγώ όχι. Αποφάσισα επομένως να αλλάξω φύλο και να γίνω άνδρας προκειμένου να μπορέσω να συνεχίσω να εργάζομαι τηρώντας το νόμο» υπογράμμισε η 64χρονη σε μία δήλωση που έκανε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Λόγω της μεγάλης προβολής αυτής της υπόθεσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την υπόθεση και εάν πράγματι ο νόμος είναι μεροληπτικός. Η ισχύς της νομοθεσίας ανεστάλη εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου.

Το γεγονός στη Σερβία έρχεται βέβαια την ίδια ώρα που σε όλη την Ευρώπη, οι κυβερνήσεις προσανατολίζονται στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οπότε αξίζει να αναρωτηθεί κανείς αν η εν λόγω γιατρός μπήκε στην όλη διαδικασία κινούμενη από την ανάγκη προσφοράς ή ως λαγός για ανατροπές, εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.