24/10/2020 23:39:38

Ο Ερντογάν μιλά τώρα για… δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης

Ερντογάν και Πούτιν «μπορεί να συνομιλήσουν στη Διάσκεψη για το Κλίμα του Παρισιού» - Media

 

Ο πρόεδρος Ερντογάν διέταξε την έναρξη έρευνας για ενδεχόμενες δυσλειτουργίες του κρατικού μηχανισμού, παραδέχθηκε πιθανά "σφάλματα" των αρχών, έκανε λόγο για επίθεση που ενορχηστρώθηκε στη Συρία.

Ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα ότι διέταξε να διεξαχθεί μια ειδική έρευνα προκειμένου να διαλευκανθεί το ενδεχόμενο δυσλειτουργιών του κρατικού μηχανισμού έπειτα από τη διπλή βομβιστική επίθεση που είχε αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 97 άνθρωποι το Σάββατο στο κέντρο της Άγκυρας.

«Προκειμένου να υπάρξει μια διαφορετική οπτική (...) διέταξα μια έρευνα για την επίθεση αυτή από το Ελεγκτικό Συμβούλιο του Κράτους (DDK)» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστε, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως υπήρξαν «σφάλματα» των κυβερνητικών αρχών σε σχέση με την πολύνεκρη επίθεση.

«Υπήρξε χωρίς αμφιβολία κάποιο σφάλμα, μια παράλειψη σε μια ορισμένη χρονική στιγμή. Τι αντίκτυπο είχε; Θα ξεκαθαριστεί μετά την έρευνα» επισήμανε ο Ερντογάν ενώπιον των δημοσιογράφων, τρεις ημέρες μετά την πλέον πολύνεκρη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές καταδεικνύουν ότι η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα έχει ενορχηστρωθεί στη Συρία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει (η Τουρκία) αυτή η τρομοκρατική επίθεση προέρχεται από τη Συρία» τόνισε ο Ερντογάν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.