search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Τρόμος στη Μεσόγειο, χάνονται ψάρια και θαλάσσιοι οργανισμοί (Video)

15.10.2015 11:14
Λευτέρης Λαζάρου: Πώς να ζήσει ένας εργαζόμενος με 534 ευρώ (Video) - Media

Με πρεσβευτή τον γνωστό σεφ Λευτέρη Λαζάρου ξεκινά η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς,  Fish Forward / Ψάρι για πάντα για τη βιώσιμη αλιεία και την κατανάλωση.

 

Με πρεσβευτή τον γνωστό σεφ Λευτέρη Λαζάρου ξεκινά η νέα εκστρατεία του WWF Ελλάς,  Fish Forward / Ψάρι για πάντα για τη βιώσιμη αλιεία και την κατανάλωση.

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση επισημαίνει ότι τα στοιχεία για τη θαλάσσια ζωή στη Μεσόγειο είναι τρομακτικά αφού το 82% των πληθυσμών ψαριών υπεραλιεύεται, τη στιγμή που στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περίπου 24.000 ψαράδες και η αλιεία αποτελεί βασικό πυλώνα του παραγωγικού μας ιστού.

Όπως υπογραμμίζει η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση τα αλιεύματα που χάνονται παγκοσμίως λόγω της υπεραλίευσης θα μπορούσαν να θρέψουν έως και 20 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως, ενώ τα τελευταία 40 χρόνια έχει εξαφανιστεί το 50% της θαλάσσιας ζωής του πλανήτη.

Στόχος της καμπάνιας Fish Forward / Ψάρι για πάντα του WWF είναι να ρίξει φως στις επιπτώσεις της υπεραλίευσης στη χώρα μας και τον αναπτυσσόμενο κόσμο και να κινητοποιήσει τους καταναλωτές να αξιοποιήσουν τη δυναμική τους, αυξάνοντας τη ζήτηση για βιώσιμα ψαρικά και επηρεάζοντας τις πρακτικές των επιχειρήσεων προς την παραγωγή και την προσφορά τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:11