search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τις ΗΠΑ

15.10.2015 12:10
Η Κίνα έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους από τις ΗΠΑ - Media

H Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων κι αυτό παρά την οικονομική επιβράδυνση στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

 

H Κίνα ξεπέρασε για πρώτη φορά τις ΗΠΑ σε αριθμό δισεκατομμυριούχων κι αυτό παρά την οικονομική επιβράδυνση στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα ετήσιας έκθεσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε φέτος κατά 242 κι έφθασε τους 596, σύμφωνα με την Έκθεση Hurun (Hurun Report) που καταγράφει τον αριθμό των πλουσίων στη χώρα. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι ο αντίστοιχος αριθμός στις ΗΠΑ είναι 537.

“Παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Κίνα κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους και δημιούργησαν περισσότερο πλούτο απ΄ότι έχει κάνει μέχρι σήμερα μία χώρα μέσα σε ένα χρόνο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρούπερτ Χούτζγουερφ, πρόεδρος και επικεφαλής ερευνητής της Έκθεσης Hurun.

Πρώτος στην λίστα των Κινέζων δισεκατομμυριούχων είναι αυτή τη χρονιά ο Γουάνγκ Τζιανλίν, ο 60χρονος πρόεδρος του ομίλου Dalian Wanda, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 52% από τον περασμένο χρόνο κι ανήλθε σε 34,4 δισ. δολάρια (30 δισ. ευρώ), κυρίως χάρη στα κέρδη από το χρηματιστήριο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζακ Μα, τον οποίο εκθρόνισε από την κορυφή ο Τζιανλίν. Ο Μα είναι ο ιδρυτής του κολοσσιαίου ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και η περιουσία του ανέρχεται σε 22,7 δισ δολάρια (19,8 δισ ευρώ).

Ακολουθεί ο 69χρονος Ζoνγκ Κινγκχού, ιδιοκτήτης της Wahaha, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας στην Κίνα στα αναψυκτικά και τα εμφιαλωμένα νερά, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 21,2 δισ δολάρια (18,3 δισ ευρώ).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του ιστότοπου μηνυμάτων Tencent, παρόχου της δημοφιλούς υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης WeChat με 19 δισ δολάρια (16,6 δισ ευρώ) και ακολουθεί ο Λέι Τζουν, συνιδρυτής της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Xiaomi, ο οποίος διπλασίασε την περιουσία του που σήμερα ανέρχεται σε 14 δισ δολάρια (12,2 δισ ευρώ).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:37