search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Ποινική δίωξη στην Κατερίνα Σαββαΐδου για παράβαση καθήκοντος

15.10.2015 15:41
Απαλλακτικό βούλευμα για τη διαγραφή προστίμου από τη Σαββαΐδου - Media

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

 

Κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών στη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κ. Σαββαΐδου έδωσε, στις 12 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, χρονικό περιθώριο ενός έτους σε τηλεοπτικά κανάλια προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου μήνα.

Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, απόφαση που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες αργότερα στο ΦΕΚ, η κ. Σαββαίδου όρισε ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για τα έσοδα του προηγούμενου έτους.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, μετά από μήνυση δικηγόρου στον Άρειο Πάγο, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών από τον αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:41