search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:18
MENU CLOSE

Βέτο Τόσκα στον Γερμανό πρέσβη για κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

15.10.2015 16:06
Βέτο Τόσκα στον Γερμανό πρέσβη για κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο - Media

Την θέση της κυβέρνηση ότι δεν υπάρξουν κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, διεμήνυσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη Peter Schoof.

 

Την θέση της κυβέρνηση ότι δεν υπάρξουν κοινές περιπολίες Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο, διεμήνυσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη Peter Schoof.

Στη συνάντηση που έγινε με αφορμή την παραλαβή εξοπλισμού ταυτοποίησης προσφύγων-μεταναστών Eurodac, ο υπουργός επεσήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον στρατό για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων.

«Δεν σκεφτόμαστε να χρησιμοποιήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις ή να δεχτούμε κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες σε θαλάσσιο χώρο. Προσπαθούμε με ήπιους τρόπους και ανθρώπινους τρόπους να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Υποστηρίζουμε όμως, την πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία, ειδικά σε θέματα πληροφοριών και επανεισδοχής. Καλωσορίζουμε την υποστήριξη από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και στη βάση των αξιών του πολιτισμού μας και την υποστήριξη για ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών ταυτοποίησης των προσφύγων».

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία ενίσχυσε την ΕΛ.ΑΣ με δώδεκα (12) συνολικά συστήματα ταυτοποίησης Εurodac, τα οποία μέσα στις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στα νησιά του Βορειοανατολικού και Ανατολικού Αιγαίου όπου υπάρχουν οι μεγαλύτερες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33