search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:18
MENU CLOSE

Λεβέντης: Αν ο Τσίπρας δεχτεί τις προτάσεις μου θα βοηθήσω-«Καρφί» για Βαρουφάκη (Videos)

15.10.2015 21:25
Λεβέντης: Θα καταψηφίσουμε το πολυνομοσχέδιο - Στόχος μου συντάξεις με «οροφή» τα 1500 ευρώ - Media

Την συμπάθειά του στον Αλέξη Τσίπρα και την διάθεσή του να… βοηθήσει την κυβέρνηση, εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, ρίχνοντας παράλληλα και ένα «καρφί» για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

 

«Ή κατάρρευση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ή σχηματισμό οικουμενικής», προβλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, εφ’ όσον συνεχίσει η κυβέρνηση να ψηφίζει «τρελά μέτρα» κι έτσι καταστεί αντιπαθής στον κόσμο.

Μάλιστα, είπε ότι ο ίδιος, το 2009 είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση «γιατί δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του».

Κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως είχε κάθε διάθεση να ψηφίσει, αλλά δεν μπορεί τελικώς αφού περιλαμβάνει «τρελές απόψεις», όπως το «να πληρώνουμε με κάρτες το delivery και το χαρτζιλίκι για το κουλούρι».

Πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως συμπαθεί τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας πως θα τον στήριζε πολιτικά, αν έκανε δεκτές τις εννέα προτάσεις του κόμματός του, τις οποίες απηύθυνε με επιστολή στον πρωθυπουργό «αλλά εκείνος τις αγνόησε». Κατηγόρησε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μάζεψε όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ διερωτώμενος «δεν μπορεί να βρει άλλα στελέχη»;

Ακόμα, ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι επέδειξε ευθύνη όταν ψήφισε την συμφωνία «κάνοντας μια παρένθεση σοβαρότητας και σωφροσύνης» και σήμερα επιστρέφει στην αυτοκαταστροφικότητά της».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, έριξε το «καρφί» του και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών: «Γνωρίζω ότι σε όλο το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένας Βαρουφάκης που έλεγε του Τσίπρα, ότι είναι πολλά τα 130 δις που έχουν στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα τα ομόλογα και θα δεις ότι στο τέλος θα υποχωρήσει η Μέρκελ. Αντί να υποχωρήσει η Μέρκελ, πέρασε ο χρόνος του τετραμήνου πήγαμε εκτός προγράμματος και μετά κατεβάσαμε τα παντελόνια μας.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16