search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:36
MENU CLOSE

Νέες κόντρες στη Βουλή: Η «εκατομμυριούχος Αριστερά» του Αμυρά, τα πόθεν έσχες και το «καρφί» του Κακλαμάνη

16.10.2015 10:32
Νέες κόντρες στη Βουλή: Η «εκατομμυριούχος Αριστερά» του Αμυρά, τα πόθεν έσχες και το «καρφί» του Κακλαμάνη - Media

Η υπόθεση με τα υπουργικά «πόθεν έσχες» που εμφανίζουν σκιές και δημιουργούν ερωτηματικά έφτασε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

 

Η υπόθεση με τα υπουργικά «πόθεν έσχες» που εμφανίζουν σκιές και δημιουργούν ερωτηματικά έφτασε στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

«Είναι Αριστερός ο υπουργός που ξέχασε το 1 εκατ. ευρώ» αναρωτήθηκε στην έναρξη της ομιλίας του ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, προκαλώντας την αντίδραση των παριστάμενων βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης. «Εσείς δεν είστε η κυβερνώσα Αριστερά, είστε η εκατομμυριούχος Αριστερά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αμυράς.

Ο βουλευτής του Ποταμιού μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως « είναι αριστερή πρακτική να πηγαίνεις από την Αθήνα στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ; Σας βρωμάει το ΚΤΕΛ;». Και στον ίδιο τόνο ο Γιώργος Αμυράς σχολίασε ότι «αυτή είναι η κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά. Ακούστε και μην εξεγείρεστε, δεν σας είδα να εξεγείρεστε με το πολυνομοσχέδιο που κόβει τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων».

Τις φωνές διαμαρτυρίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε η προσπάθεια του προεδρεύοντος εκείνη την ώρα Νικήτα Κακλαμάνη να κατευνάσει τα πνεύματα. Ωστόσο, ξεχώρισε η «θανατηφόρα» ατάκα του αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος σχολίασε πως «πρώτη φορά βλέπω κάποιους να αισθάνονται προσβολή επειδή λένε κάποιον εκατομμυριούχο»…

Το ζήτημα που έχει προκύψει με τα υπουργικά «πόθεν έσχες» δεν άφησε ασχολίαστη ούτε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. «Φαίνεται ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα άγγιξε η κρίση» είπε και σχολίασε, με «καυστικό» τρόπο, πως τελικά κάποιοι δεν επλήγησαν από τα μνημόνια όπως φάνηκε από τα πόθεν έσχες τους.

Λϊγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς πήρε τον λόγο, σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα όλα τα ερωτήματα θα βρουν τις απαντήσεις τους και πως πρέπει να σταματήσει να πετιέται λάσπη από όλες τις κοινοβουλευτικές πτέρυγες. 

«Ας σταματήσει αυτό το παραμύθι. Δεν είστε ούτε ηθικά άμεμπτοι, ούτε αθώες περιστερές. Υπάρχουν ζητήματα ανοικτά», υποστήριξε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης και απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν πρέπει πλέον να κάνουν λόγο για «ηθική υπεροχή της Αριστεράς». 

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52