search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Κατάρριψη drone από την τουρκική αεροπορία στη τουρκοσυριακή μεθόριο (Photos)

16.10.2015 11:02
Βίτσας: 1,1 δις ευρώ για τα F-16  - Media

Στην κατάρριψη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους προχώρησε η τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το αραβικό δίκτυο alarabiya.

 

Στην κατάρριψη ενός στρατιωτικού αεροσκάφους προχώρησε η τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με ανακοίνωση που επικαλείται το αραβικό δίκτυο alarabiya. Η κατάρριψη όπως αναφέρει η ανακοίνωση έγινε βάσει των κανόνων εμπλοκής και μετά από τρεις προειδοποιήσεις, αναφέρει η αγγλική έκδοση του alarabiya.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NTV που επικαλείται  Reuters πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος (Drone) και τα τουρκικά μαχητικά το κατέρριψαν περίπου 3 χιλιόμετρα μέσα στον εναέριο χώρο της Τουρκίας στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με το Russia Today, που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, όλες οι πτήσεις τα ρωσικά αεροσκάφη έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στη βάση της Λαττάκειας ενώ οι πτήσεις των drones πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον σχεδιασμό. 

 Το drone που κατέρριψαν τούρκικά αεροσκάφη είναι ρωσικό, ανέφερε μιλώντας στο Reuters  Αμερικανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται για αρχικές εκτιμήσεις.  

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα είχε προκληθεί ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, όταν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος εισήλθε “κατά λάθος”, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, στον τουρκικό εναέριο χώρο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:40