search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:27
MENU CLOSE

Στο εδώλιο πάλι ο Νίκος Μαζιώτης – Ένταση με το «καλημέρα»

16.10.2015 15:16
Στο εδώλιο πάλι ο Νίκος Μαζιώτης – Ένταση με το «καλημέρα» - Media

Ξεκίνησε η δίκη του για πράξεις οι οποίες του αποδίδονται ότι διέπραξε κατά το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων οι οποίοι του είχαν επιβληθεί  ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Ξεκίνησε η δίκη του για πράξεις οι οποίες του αποδίδονται ότι διέπραξε κατά το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων οι οποίοι του είχαν επιβληθεί  ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Κατάμεστο είναι το ακροατήριο στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού από φίλους και αλληλέγγυους.

Ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης με την έναρξη της δίκης επιτέθηκε κατα του τραπεζικού συστήματος που ευθύνεται όπως είπε ” για την καταλήστευση του ελληνικού λαού” .
Στην ίδια δίκη  συγκατηγορούμενοι του είναι η καταζητούμενη σύντροφος του, Πόλα Ρούπα, ο αναρχικος, Α.Σταμπούλος που αρνείται την εμπλοκή του και ο πρόσφατα συλληφθείς Γ.Πετρακάκος.

Κατηγορούνται ,μεταξύ άλλων, για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διευθυντής της οποίας φέρεται ο Νίκος Μαζιώτης, για την έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014 , για την οποία έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και για δύο ληστείες. Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται  για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι και η δίκη στο εφετείο του Νίκου Μαζιώτη για τις πράξεις που του αποδίδονται  για την πρώτη περίοδο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα (2003-2010) . Πρωτόδικα τόσο ο  ίδιος όσο και η Πόλα Ρούπα ” μέτρησαν” από 50 χρόνια ποινή.

 

Οι «ληστρικοί» οργανισμοί

Κατά την έναρξη της δίκης οι συνήγοροι του Νίκου Μαζιώτη υπέβαλλαν ένσταση για την παράσταση πολιτικής αγωγής από τράπεζα η ληστεία της οποίας του αποδίδεται.
Ο Ν.Μαζιώτης ζήτησε το λόγο για να ” κατακεραυνώσει” το τραπεζικό σύστημα .
Δήλωσε : ” Οι τράπεζες είναι ληστρικοί οργανισμοί, δεν υπήρξε ληστεία, απαλλοτρίωση είναι το  πραγματικό περιστατικό. Δεν με προσβάλλει η πολιτική αγωγή, ας κάνουν ότι θέλουν οι δικηγόροι, θέλω να τονίσω ότι οι πραγματικοί ληστές είναι οι τράπεζες…γι αυτές υπογράφτηκαν τα μνημόνια , είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι κρατικών ομολόγων …ευθύνονται για την καταλήστευση  του ελληνικού λαού πέντε χρόνια τώρα. Αν με μια απαλλοτρίωση πλήττεται η φήμη μιας τράπεζας τότε θα έπρεπε να έχουν καταρρεύσει όλες”.

Μανιφέστο Μαζιώτη
Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ζητήθηκε από τους κατηγορούμενους μια πρώτη τοποθέτηση:
Ο Νίκος Μαζιώτης διάβασε ένα κείμενο με το οποίο προέτρεψε τον ελληνικό λαό σε ξεσηκωμό για την κατάργηση του κράτους, στο οποίο ,μεταξύ άλλων,ανέφερε: “Είναι η δεύτερη δική του Επ.Αγώνα που είναι μια ένοπλη επαναστατική αναρχική οργάνωση …συνεχίζει τη λαϊκή παράδοση του αντάρτικου και δρα προς όφελος του λαού έχει ήδη μείνει στη συνείδηση πολλών για τις εύστοχες πολιτικές ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει εναντίον  δομών της κρατικής εξουσίας . Χτύπησε μηχανισμούς του κράτους που προωθούν τη λεηλασία σε βάρος του λαού , χτύπησε τις δυνάμεις καταστολής ,αυτούς που αποτελούν τους πρωταιριανους του καθεστώτος …Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει ήδη μείνει στην ιστορία γιατί τραυμάτισε το κύρος και γόητρο της αμερικανικής  αυτοκρατορίας με την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθηνα ….την πιο επιτυχημένη ενεργεία αντάρτικου την περίοδο του μνημονίου με την επίθεση στη Τράπεζας της Ελλαδος , έχουμε αναλάβει  την ενεργεία .Ήταν τόσο επιτυχημένη πράξη που προκάλεσε ζημιές και στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς …διεξάγει ένοπλη πολιτική και προπαγάνδα αναλύσει με τον λόγο του την εποχή της φαινομενικής ευημερίας με τα δανεικά .Ο Επαναστατικός Αγώνας έβλεπε ότι σε περίοδο ξεσπάσματος μιας κρίσης η Ελλάδα θα βρεθεί σε δεινή θέση . Από το 2009  προπαγανδίζει την αναγκαιότητα της ανατροπής  Μας τιμά που το καθεστώς σας μας θεωρεί επικίνδυνους . Είμαστε μια οργάνωση αναρχικών αγωνιστών  που δρα εναντίον αυτών που ληστεύουν λεηλατούν και δολοφονούν…. περάσαμε στην παρανομία για να συνεχίσουμε τον αγώνα,  έχουμε τον σεβασμό που δεν έχετε εσείς γιατί είστε μισθοφόροι του κράτους .Το να είμαι ένοπλος για σας είναι τίτλος τιμής για μένα. Αντιπροσωπεύετε αυτούς που κατάσχουν τα σπίτια των ανθρώπων, αντιπροσωπεύετε τους τραπεζίτες , τους μεγαλοεπιχειρηματίες…δεν είναι ο Επαναστατικός Αγώνας που τρομοκρατεί αυτούς που ζουν με 300-400 ευρώ το μήνα αλλά εσείς και το καθεστώς σας …εσείς είστε μέλη εγκληματικής οργάνωσης του κρατικούς μηχανισμού…” .

 

Ο «αναρχικός αιχμάλωτος» και ο ολιγόλος Πετρακάκος
 Ο Αντ. Σταμπούλος δήλωσε ” αναρχικός αιχμάλωτος” ¨και αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα κι ότι δεν βρέθηκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο σε βάρος του και απέδωσε την δίωξη σε βάρος του σε μένος των μηχανισμών καταστολής  ενώ χαρακτήρισε τη δίκη ” πολιτική δίκη”.

Ο Γ.Πετρακάκος, αρνήθηκε τις κατηγορίες κι επιφυλάχτηκε να μιλήσει στην απολογία του.

  
Δίκη μέχρι το… βράδυ
Ένταση επικράτησε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι η δίκη θα διαρκεί μέχρι το  βράδυ ,κάθε ημέρα πλην Τετάρτης, καθώς υπάρχει κίνδυνος παρέλευσης του 18μηνου για τον κατηγορούμενο Σταμπούλο.
Οι συνήγοροι αντέδρασαν μιλώντας για ειδικό καθεστώς  κατηγορώντας το δικαστήριο ότι δίνει προτεραιότητα στην αρχή της σκοπιμότητας και όχι της νομιμότητας.
” Κάνε τη δίκη μόνη σοϋ, ντροπή σου φανερώθηκες “,  διαμαρτυρήθηκαν από το ακροατήριο.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί η ένσταση για αποβολή  της πολιτικής αγωγής.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιφυλάχτηκαν ως προς την ένσταση να την αναπτύξουν περαιτέρω στην επόμενη συνεδρίαση.
Έθεσαν ξανά το θέμα των βραδινών συνεδριάσεων και ζήτησαν διακοπή της δίκης .
Η πρόεδρος έκανε δεκτό το  αίτημα και διέκοψε για την ερχόμενη Δευτέρα.  Ευχήθηκε δε εκτονώνοντας το κλίμα να μην χρειαστεί να γίνουν βραδινές συνεδριάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33