search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:46
MENU CLOSE

Τσίπρας: Συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό – Καμία υποχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας

16.10.2015 17:13
Τσίπρας: Συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό – Καμία υποχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας - Media

Σε θετική κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

 

Σε θετική κατεύθυνση, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις χτεσινές αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Επισήμανε ότι ακόμα η Ευρώπη κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς ως προς αυτό το ζήτημα και ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις εντός της για την αντιμετώπιση, ασκώντας κριτική για ξενοφοβική, ακραία συντηρητική στάση κυβερνήσεων που υψώνουν τείχη και συρματοπλέγματα και απαντούν με βία στους ανθρώπους που ψάχνουν μια καλύτερη ζωή.

Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει το αίσχος της εκμετάλλευσης των προσφύγων από δουλέμπορους.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δήλωσε, και το έχει δηλώσει από τη Σύνοδο του Μαρτίου, ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει μια πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την ΕΕ για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών. Χωρίς αυτό να σημαίνει, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις ή υποχωρήσεις από τη δική μας πλευρά και από την ευρωπαϊκή πλευρά σε ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήγησε και κατ’ ιδίαν στη Σύνοδο ότι κοινές περιπολίες με τουρκικά πλοία στα ελληνικά χωρικά ύδατα δεν μπορεί να υπάρξουν.

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτισε από το βήμα της Βουλής την παρέμβαση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει σε σχέση με τις χώρες που επωμίζονται το βάρος υποδοχής των προσφυγικών ροών, δημοσιονομική χαλάρωση και ενίσχυση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38