search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:28
MENU CLOSE

Απίστευτες καταγγελίες στη Βουλή: Κοτζιάς: Το έγγραφο ήταν απόρρητο-Το έδωσε στη δημοσιότητα η ΧΑ (Photo-Video)

16.10.2015 21:25
Κοτζιάς για επιστολή και σφαίρες: Ηθικοί αυτουργοί τα ΜΜΕ – Να καταδικάσουν ΝΔ και Εκκλησία - Media

Ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε πως το έγγραφο που έστειλε ήταν απόρρητο και πως η ΧΑ το έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν θα την ξανακαλέσει στο συμβούλιο για την Εξωτερική Πολιτική.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών κατήγγειλε πως το έγγραφο που έστειλε ήταν απόρρητο και πως η ΧΑ το έδωσε στη δημοσιότητα, τονίζοντας ότι δεν θα την ξανακαλέσει στο συμβούλιο για την Εξωτερική Πολιτική.

Το έγγραφο που προκάλεσε το επεισόδιο:

Υψηλοί τόνοι από Μεϊμαράκη

H δημοσιοποίηση της επιστολής προκάλεσε αντιδράσεις στη Βουλή με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να τη χαρακτηρίζει “απίθανη, αφελή και επικίνδυνη”.

“Για μας δεν υπάρχει η επιστολή” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και προειδοποίησε σε υψηλούς τόνους: “Για μας ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μην κάνετε βήμα από κει. Μην τολμήσετε να το σκεφτείτε. Είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Τα ζητήματα αυτά, τα έχουμε συζητήσει τα έχουμε λύσει και βγάλτε τα από το διάλογο του πολυνομοσχεδίου”. “Τι μας έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας τα κόμματα”; Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα πρόσθεσε: “Έτσι κάνατε διαπραγμάτευση; Διαπραγματευόσαστε με τους ΑΝΕΛ τι θα περάσετε και τελικά φτάσαμε να φέρατε μια δύσκολη και επώδυνη συμφωνία”;

Λεβέντης: Τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…

Την επιστολή σχολίασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο: “Μας έστειλε και μας επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για το πώς θέλουμε να ονομαστούν τα Σκόπια. Πιστεύω ότι υπήρχε μια διαπραγμάτευση πάνω σε αυτό το θέμα. Και, εάν πω εγώ τι όνομα θέλω, τι σημαίνει αυτό; Τα Σκόπια θα το αποδεχθούν; Το θέμα είναι το πώς θα πειστούν τα Σκόπια. Επομένως τι σημασία έχει το ποιο όνομα θέλω εγώ…”.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:27