search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:00
MENU CLOSE

Στη δημοσιότητα το όνομα ενός από τους βομβιστές της Άγκυρας

19.10.2015 18:23
Μπέλφαστ: Συνελήφθη βομβιστής που το 1974 ανατίναξε δύο παμπ στο Μπέρμιγχαμ με 21 νεκρούς - Η επίθεση είχε αποδοθεί στον IRA - Media

Οι τουρκικές αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο φερόμενους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν μια διαδήλωση στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 102 άνθρωποι.

 

Οι τουρκικές αρχές ταυτοποίησαν τον έναν από τους δύο φερόμενους βομβιστές αυτοκτονίας που αιματοκύλισαν μια διαδήλωση στην Άγκυρα με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τουλάχιστον 102 άνθρωποι.

Όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις εισαγγελικές αρχές, πρόκειται για έναν νεαρό άνδρα από τη νοτιοανατολική Τουρκία, ο αδελφός του οποίου είχε διαπράξει τον Ιούλιο μια παρόμοια επίθεση.

Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας κατονόμασε τον Γιουνούς Εμρέ Αλαγκιόζ από την πόλη Αντιγιαμάν (την αρχαία ελληνική Πέρρη) ως τον βομβιστή-καμικάζι και επισήμανε ότι οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο την ταυτοποίηση των στοιχείων και του δεύτερου βομβιστή, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο Αλαγκιόζ ήταν ο βασικός ύποπτος για τη διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον των φιλοκούρδων ακτιβιστών, στην χειρότερη επίθεση αυτού του είδους στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας, που συνέβη ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου.

Ο αδελφός του Σέιχ Αμπντουραχμάν Αλαγκιόζ είχε διεισδύσει σε μια συγκέντρωση φοιτητών στο Σουρούτς κοντά στα σύνορα με τη Συρία τον Ιούλιο και είχε ανατινάξει τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί σκοτώνοντας 33 ανθρώπους.

Τα αδέλφια Αλαγκιόζ διοργάνωναν συναθροίσεις σε ένα μικρό τεϊοπωλείο στην πόλη Αντιγιαμάν όπου μαζί με νεαρούς υποστηρικτές τους προσεύχονταν, διάβαζαν το Κοράνι και φαντάζονταν μια καλύτερη ζωή πέραν των τουρκικών συνόρων, στη Συρία, στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τουρκικός τύπος είχε αποκαλύψει πριν από ημέρες το όνομα του Αλαγκιόζ όπως επίσης και το όνομα του δεύτερου φερόμενου ως καμικάζι, Ομέρ Ντενίζ Ντιουντάρ, που επίσης κατάγεται από το Αντιγιαμάν (νότια).

Στο μεταξύ ο εισαγγελέας της Άγκυρας επιβεβαίωσε σήμερα ότι σε τέσσερις ανθρώπους ασκήθηκαν διώξεις και έχουν προφυλακιστεί στο πλαίσιο των ερευνών για τη διπλή βομβιστική επίθεση.

Οι τέσσερις ύποπτοι, τα στοιχεία οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, διώκονται με την κατηγορία της «κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών με πρόθεση τη δολοφονία» και «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης» διευκρίνισε το πρακτορείο Ανατολή.

Με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας γνωστοποιήθηκε ότι άλλοι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους εννέα ανθρώπους που φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Το γραφείο του εισαγγελέα επίσης αποκάλυψε ότι οι ερευνητές κατέσχεσαν από ένα όχημα των υπόπτων 11 γιλέκα με εκρηκτικές ύλες, 6 τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ, 22 χειροβομβίδες και εκατοντάδες κιλά εκρηκτικών υλών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:59