search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Ένταση και κόντρες στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες

20.10.2015 09:24
Ένταση και κόντρες στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες - Media

Με επεισοδιακό τρόπο «άνοιξε» η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες με επίκεντρο της έντασης την διαδικασία. 

 

Με επεισοδιακό τρόπο «άνοιξε» η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες με επίκεντρο της έντασης την διαδικασία. Σύσσωμη η αντιπολίτευση επέκρινε με σφοδρότητα το ασφυκτικό, όπως τόνισε, χρονοδιάγραμμα συζήτησης και ψήφισης του νομοθετήματος που επέλεξε η κυβέρνηση. Η ένταση ήταν μεγάλη από την έναρξη της διαδικασίας ενώ την συνεδρίαση διέκοψε μια φορά η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και να εκτονωθεί η κατάσταση.

Ο εισηγητής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με την έναρξη της διαδικασίας διαμαρτυρήθηκε με έντονο τρόπο για την πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί μέσα σε πέντε ημέρες η ψήφιση ενός τόσο σοβαρού νομοσχεδίου, ζητώντας ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικά διάλογο και σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δεσμευτικές ημερομηνίες για την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου. Όπως υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά χθες και οι βουλευτές δεν είχαν τον χρόνο να το διαβάσουν.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νϊκος Βούτσης, που παρακολουθούσε την συνεδρίαση πήρε τον λόγο και υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο δεν μπορεί να μετατεθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς υπάρχουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ανάλογες, με την πλευρά της ΝΔ, ήταν και οι τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι και ο Γιάννης Γκιόκας από το ΚΚΕ υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο εμπεριέχει και άλλα άσχετα άρθρα καθώς και ότι το νομοσχέδιο περιέχει και επιπλέον άρθρα από όταν ήταν στη διαβούλευση. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι ακόμα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης πήρε τον λόγο και εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για την διαδικασία απείλησε με αποχώρηση. «Έλαβα σήμερα το πρωί 342 σελίδες για τις οποίες πρέπει να τοποθετηθώ. Η διαδικασία είναι απαράδεκτη και ως εκ τούτου αποχωρώ», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι στη διαβούλευση τρεις μήνες, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για κατεπείγουσα διαδικασία.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει αναλυτικό διάλογο και ευρύτερες συναινέσεις.Τα τμήματα του νομοσχεδίου είναι στη διαβούλευση εδώ και τρεις μήνες. Υπήρχε χρόνος. Οι συναντήσεις μας με τους ενδιαφερόμενους φορείς δεν γίνονται εν κρυπτώ. Η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο. Θέλω να δω αν το διαδικαστικό θα σταθεί αφορμή για την καταψήφιση του νομοσχεδίου», υποστήριξε ο Νικος Παππάς, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουέυτών της αντιπολίτευσης και την πρόεδρο της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να διακόπτει την συνεδρίαση προκειμένου να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης.

Μετά την ολογόλεπτη διακοπή πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία, μέσα σε κλίμα νέων αντιδράσεων και τελικά επικράτησε με 37 «Ναι» έναντι 29 «Όχι» η θέση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση και ψήφιση του νομοσχεδίου το ερχόμενο Σάββατο.   

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:59