search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Μάχη με το «κουαρτέτο» για τα ισοδύναμα

20.10.2015 13:20
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη - Ποια η ατζέντα - Media

Τρέχει και δεν φθάνει η κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση των χρονοδιαγραμμάτων, με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών να  καταφθάνει στην Αθήνα…  

 

Τρέχει και δεν φθάνει η κυβέρνηση υπό την ασφυκτική πίεση των χρονοδιαγραμμάτων, με το κουαρτέτο των εκπροσώπων των δανειστών να  καταφθάνει στην Αθήνα…  Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου γίνονται κάτω από πυρετώδεις ρυθμούς με πολλά από τα καυτά ζητήματα όπως αυτό του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αλλά και του ασφαλιστικού ανοικτά!!!

Οι έλληνες διαπραγματευτές Τσακαλώτος Χουλιαράκης και Σταθάκης είναι έτοιμοι να  αναλάβουν δράση στο γνωστό πλέον ξενοδοχείο  ώστε να πείσουν το κουαρτέτο (Ντέλια Βερλκουλέσκου του ΔΝΤ, Ντέκλαν Κοστέλο της Κομισιόν, Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ και Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM) ότι όλα βαίνουν καλώς.

Με το καλημέρα σας, όμως θα πρέπει να τους πείσουν με  κάποιο αξιόπιστο ισοδύναμο για την περικοπή του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Για να πεισθεί το κουαρτέτο στην κατεύθυνση αυτή οι έλληνες διαπραγματευτές θα προβάλουν ως ισοδύναμο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, να θυσιαστεί το επίδομα θέρμανσης, μιας και η τιμή του πετρελαίου αυτή την εποχή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ωστόσο τα προαπαιτούμενα που θα συζητηθούν αυτό το τριήμερο  αφορούν το  30% του συνόλου των δεσμεύσεων που έχουμε δώσει. Οι θεσμοί, θα δουν ονομαστικά  ένα προς ένα όχι μόνο όσα έχουν ψηφιστεί αλλά και πως προχωρούν στην πραγματική τους εφαρμογή, ενώ δεν αποκλείεται  να συζητήσουν  και για κάποια καυτά θέματα  του δευτέρου μέρους των προαπαιτούμενων, όπως: κόκκινα δάνεια,    stress test – ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, αλλά και το ασφαλιστικό. Ιδιαίτερα το τελευταίο,  μετά και την έκθεση που παρέδωσε η επιτροπή των σοφών στο Κατρούγκαλο έχει προκαλέσει ιδιαίτερες αντιδράσεις στο εσωτερικό, αφού σε αυτή, ζητείτε στενότερη σύνδεση εισφορών – παροχών, που οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις από 390 ευρώ, περικοπή των επικουρικών, αύξηση εισφορών ΟΓΑ, νέος υπολογισμός εισφορών του ΟΑΕΕ, κατάργηση Φόρων Υπέρ Τρίτων, κατάργηση ΕΚΑΣ – άμεση εφαρμογή από Μάρτιο του 2016 για 70.000 συνταξιούχους

Την ίδια ώρα το ζήτημα των επιβαρύνσεων των αγροτών, παραμένει επίσης ως μέτωπο ορθάνοικτο, με την κυβέρνηση να καλείται να εφαρμόσει αύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση προκαταβολής φόρου και αύξηση ασφαλιστικών φόρων και φορολογία στις επιδοτήσεις.

Αν λοιπόν αυτά τα θέματα καταφέρει η ελληνική πλευρά να πείσει τους ελεγκτές αυτό το τριήμερο ώστε να μην υπάρξει καμιά μεγάλη πολιτική αντίθεση τότε το κουαρτέτο θα εισηγηθεί θετικά στο επόμενο Euro Working Group EWG και έτσι θα  προχωρήσει ο   Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) στην έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ έως τις 27 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:26