search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:59
MENU CLOSE

Έτσι θα ενισχύσει την ελληνική φαρμακοβιομηχανία η κυβέρνηση

20.10.2015 18:11
ΙΟΒΕ: Τα 2 δισ. ευρώ θα αγγίξει το 2020 η υπερφορολόγηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων - Media

Ποιες είναι οι πρώτες δράσεις για την ενίσχυση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση.

 

Με στόχο τη δημιουργία ισχυρής, ανταγωνιστικής, εξαγωγικής ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η οποία δεν θα στηρίζεται στη χαμηλή τιμή του φαρμάκου, προχωρεί η κυβέρνηση το σχεδιασμό της για τον κλάδο.

Στην κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει σειρά μέτρων φορολογικών, αναπτυξιακών, ερευνητικών, αλλά και τη γρήγορη προώθηση των φακέλλων για την παραγωγή νέων φαρμάκων.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, θα ζητηθούν άμεσα από την ΠΕΦ αναλυτικές μελέτες για το κόστος, για την παραγωγή, κλπ, για να διαμορφωθεί το αναλυτικό προφίλ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τα κριτήρια για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο για τον κλάδο είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας, οι επενδύσεις και τα διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:58