search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Άνθρωποι, πρεμιέρες, προτάσεις…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1887
22-10-2015
23.10.2015 03:00
pod_2210_028_cmyk.jpg

Από τα τόσο πολλά που συμβαίνουν στην πόλη μας, διάλεξα τρεις παραγωγές που αξίζουν την προσοχή μας και τρία πρόσωπα που ζητούν την κρίση μας γι’ αυτό που επιχειρούν…

 
Από τα τόσο πολλά που συμβαίνουν στην πόλη μας, διάλεξα τρεις παραγωγές που αξίζουν την προσοχή μας και τρία πρόσωπα που ζητούν την κρίση μας γι’ αυτό που επιχειρούν…
 
Σταμάτης Κραουνάκης: Από σήμερα, ο Σταμάτης μάς προσκαλεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, οικοδεσπότης της μουσικής παράστασης «ΟΛΟΙ ΕΝΑ φίλα με»! «Στην ουσία, με διατάζω να επιστρέψω στη μουσική μου, στην αληθινή μου πατρίδα δηλαδή» δήλωσε στο «artplay» ο δημιουργός. «Είναι σαν ένα δίωρο τραγούδι φτιαγμένο από τα τραγούδια μου. Νομίζω θα είναι μια παρήγορη βραδιά για τους θεατές. Έχει διονυσιακό στοιχείο, αλλά και πολύ λυρικό και χαμόγελο στα δραματικά σημεία. Με αυτόν τον τρόπο διώχνουμε τις σκιές. Είμαι εγώ στο πιάνο, είναι ο Άρης στο άλλο πιάνο, ένα βιολοντσέλο και ένα μπουζούκι. Η ίδια η συνθήκη μάς υποβάλλει σε μία ακουστική ανάδειξη του μουσικού περιεχομένου και κυρίως του λόγου. Κάτι που μου έδωσε πολύ μεγάλη χαρά, είναι ότι τα τραγούδια είναι ζωντανά και καθόλου ξεπερασμένα».
 
Εμείς θα είμαστε εκεί!
 
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Από αύριο, η καλή ζαριά της μουσικής… πέφτει στο «Διπλόχορδο» ,στην Αγ. Λαύρας, έναν ζεστό και φιλόξενο χώρο με τη δική του ιστορία. Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο πρώην «οπισθοδρομικός» Θοδωρής Παπαδόπουλος, συνθέτης και τραγουδοποιός, και δυο ξεχωριστές γυναικείες φωνές, η Χρύσα Μπελούση και η Σουσάνα Τρυφιάτη, σ’ ένα πρόγραμμα με 100 τραγούδια που μιλάνε στην ψυχή μας, για να αντέξουμε τις παραφωνίες της εποχής. «Είμαι πολύ χαρούμενος που για μια ακόμη φορά θα φέρω τα αγαπημένα τραγούδια του πατέρα μου κοντά στον κόσμο» μας είπε ο Γρηγόρης, που γύρισε πριν από μια εβδομάδα από μια επιτυχημένη περιοδεία στην Αυστραλία. Μαζί τους οι μουσικοί: Σπύρος Παγιάτης – πλήκτρα (έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση) Δημήτρης Μαρινόπουλος – κιθάρα, Δημήτρης Βασιλόπουλος – μπουζούκι, Γιάννης Καραχάλιος – κρουστά. (Τηλ.: 210-2283863, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 10.30).
 
Βασίλης Ευταξόπουλος: «Κοντραμπάσο», ένα εμβληματικό κείμενο του Πάτρικ Ζίσκιντ. Τον έναν και μοναδικό ρόλο του έργου, που αποτελεί ρόλο ζωής για κάθε ηθοποιό και του δίνει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει κάθε πτυχή του ταλέντου και της εμπειρίας του, επωμίζεται ο Βασίλης Ευταξόπουλος, ο οποίος θα γεμίσει τη σκηνή του θεάτρου «Ιλίσια – Βολανάκης» με στιγμές ανθρώπινες, οι οποίες υπερβαίνουν τον τόπο και τον χρόνο και γίνονται στιγμές από τη ζωή μας. Στο ατμοσφαιρικό κείμενο του Ζίσκιντ ο ήρωας ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για τον εαυτό του, εξομολογείται έναν κρυφό του έρωτα, ελπίζοντας σε ανταπόκριση, αποκαλύπτει τη σχέση του με το κοντραμπάσο, αλλά και το αδιέξοδο στο οποίο τον έχει οδηγήσει η τέχνη της μουσικής. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σκηνικά: Όλγα Ντέντα, κοστούμια: Δομνίκη Βασιαγεώργη, μουσική: Κώστας Ξενόπουλος. Στο θέατρο «Ιλίσια – Βολανάκης», Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, τηλέφωνο: 210 7223010.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35