search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:07
MENU CLOSE

Η Volkswagen σταματάει να πουλάει νέα αυτοκίνητα με παράνομο λογισμικό στην ΕΕ

21.10.2015 12:53
Εμπλοκή στο dieselgate: Ο συμβιβασμός απέτυχε, αλλά η VW θέλει να πληρώσει - Media

Η εταιρεία Volkswagen σταμάτησε τις πωλήσεις νέων οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό που μπορεί να παραποιήσει τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η εταιρεία Volkswagen σταμάτησε τις πωλήσεις νέων οχημάτων που είναι εξοπλισμένα με το επίμαχο λογισμικό που μπορεί να παραποιήσει τους ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σήμερα ένας εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η απόφαση αυτή αφορά περιορισμένο αριθμό ντιζελοκίνητων οχημάτων που διαθέτουν κινητήρες τύπου EA 189 και βρίσκονται ήδη στις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Τα οχήματα αυτά θα αναβαθμιστούν και κατόπιν θα προωθηθούν στην αγορά.

Την είδηση είχε μεταδώσει πρώτο το γερμανικό περιοδικό για το αυτοκίνητο Automobilwoche.

Την περασμένη εβδομάδα η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην ανάκληση 8,5 εκατομμυρίων οχημάτων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ενδέχεται να είναι εξοπλισμένα με το παράνομο λογισμικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:04