search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Σφοδρά «πυρά» Παππά κατά ΕΣΡ – Κόντρα με βουλευτή της ΝΔ

21.10.2015 16:52
Σφοδρά «πυρά» Παππά κατά ΕΣΡ – Κόντρα με βουλευτή της ΝΔ - Media

Επίθεση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την επιστολή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και με την οποία «στοιχιζόταν» απέναντι από το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Επίθεση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς με αφορμή την επιστολή του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου και με την οποία «στοιχιζόταν» απέναντι από το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Το ΕΣΡ παραδέχεται ότι δεν έχει νόμιμη σύνθεση αλλά και επάρκεια για τις αλλαγές ενώ στέλεχος του λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις άδειες», ανέφερε ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην αντιπολίτευση που ζήτησε την απόσυρση του σχετικού άρθρου και το οποίο δίνει την δυνατότητα στον υπουργό Επικρατείας να καθορίζει τον αριθμό των καναλιών και το τίμημα.

Υπερασπιζόμενος τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ο έλεγχος των τηλεοπτικών σταθμών. «Έχετε την αίσθηση ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει επηρεάσει την ατζέντα των ειδήσεων;», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα κάνουμε το λάθος των προηγούμενων που νόμιζαν ότι με την ανοχή στην παρανομία θα αποσπάσουν την εύνοια. Κάποιοι ίσως θελήσουν να γίνουν πιο σφοδροί στην κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Δημοκρατία έχουμε και είναι δικαίωμα τους», καλώντας όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους απέναντι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο.

Κόντρα Παππά-Αυγενάκη

Σύγκρουση με τον εισηγητή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη είχε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όταν ο πρώτος του ζήτησε να καταθέσει τυχόν νομοτεχνικές αλλαγές προκειμένου η αντιπολίτευση να καθορίσει την στάση της.  

Λ. Αυγενάκης: Χθες ο κ. Παππάς είπε ότι είναι ανοικτός και διαθέσιμος για συναινέσεις και θέλουμε να ρωτήσουμε τι αλλαγές θα κάνει.

Ν. Παππάς: Μπαινοβγαίνετε και κάνετε συνεχώς παρατηρήσεις. Ήδη καταφθάνουν γραπτές προτάσεις για νομοτεχνικές βελτιώσεις. Εσείς όμως δεν μας έχετε καταθέσει καμία.

Λ. Αυγενάκης: Όταν μιλάμε από το βήμα τι νομίζετε ότι κάνουμε;

Ν. Παππάς: Πρέπει να τις καταθέσετε γραπτώς.

Λ. Αυγενάκης: Εμείς καταθέσαμε συγκεκριμένες παρατηρήσεις κομμάτι – κομμάτι και σας ρωτάμε τι θα κάνετε πριν τοποθετηθούμε ως εισηγητές;

Ν. Παππας: Σας λέω ότι για να αποφανθούμε πρέπει να μας το καταθέσετε γραπτώς.

Λ. Αυγενάκης: Είμαι εισηγητής κόμματος κύριε υπουργέ και μου λέτε ότι πρέπει να το κάνω γραπτά; Ρωτήστε τους υπηρεσιακούς σας και δείτε πώς γίνεται η κοινοβουλευτική διαδικασία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:44