search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:35
MENU CLOSE

Η φράου Άνγκελα, ο σωτήρ Ντομινίκ και τα σκατά

11.03.2011 00:38
Η φράου Άνγκελα, ο σωτήρ Ντομινίκ και τα σκατά - Media

Από το Μαρικάκι

Οι πολλοί οι τεμενάδες στη φράου Άνγκελα και η άνευ όρων παράδοση στις επιταγές της με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των γερμανικών συμφερόντων όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους και της αποπληρωμής του, φαίνεται πως προκάλεσαν νερά στη σχέση  Παπανδρέου – Στρος Καν.

Από το Μαρικάκι

Οι πολλοί οι τεμενάδες στη φράου Άνγκελα και η άνευ όρων παράδοση στις επιταγές της με στόχο την απόλυτη ικανοποίηση των γερμανικών συμφερόντων όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους και της αποπληρωμής του, φαίνεται πως προκάλεσαν νερά στη σχέση  Παπανδρέου – Στρος Καν. Το αφεντικό του ΔΝΤ δεν δίστασε να αποκαλύψει τις συνομιλίες σχετικά με την πρόσκληση Παπανδρέου για βοήθεια λίγο μετά τις εκλογές του 2009, στο πλαίσιο ενός ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του υπό τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στο ΔΝΤ».  Την πρώτη φορά που έγινε γνωστή η συγκεκριμένη αποκάλυψη  ο Γιώργος αντέδρασε μιλώντας για «κουτσομπολιά». Σαν να λέμε είπε τον Στρος Καν κουτσομπόλη!

Κυριακή κοντή γιορτή… μεθαύριο το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στη Γαλλία!

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Νικολά Εσκουλάν (κατά δήλωσή του σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα») που πήρε τη συνέντευξη από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, ο Στρος Κανστην εκδοχή που καταθέτει στο γαλλικό ντοκιμαντέρ, απάντησε στο κάλεσμα για βοήθεια με επιφύλαξη καθώς πίστευε ότι  η Ευρώπη θα αρνηθεί αλλά ο Γιώργος ήταν σίγουρος ότι θα τους πείσει, για να διαψευστεί λίγες μέρες μετά, όπου σε νέο τηλεφώνημα, παραδέχεται στον Ντομινίκ την άρνηση της Ευρώπης.

Η αναφορά στη συγκεκριμένη συνομιλία κόπηκε από το τελικό μοντάζ, όπως λέει ο Εσκουλάν, αλλά κατά τον ισχυρισμό του, αυτό έγινε για πρακτικούς λόγους.

Εκτός από το κομμένο κάρφωμα του Γιώργου, υπάρχουν και σημεία που δεν κόπηκαν και αναφέρονται στην ελληνική πραγματικότητα με άκρως απαξιωτικό τρόπο, αξιοποιώντας το στερεοτυπικό μοτίβο των ελλήνων απατεώνων που δεν πληρώνουν φόρους. Πάνω κάτω ο επικεφαλής του ΔΝΤ, επιχειρεί να ωραιοποιήσει το Ταμείο ώστε να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τον κακόφημο ρόλο του. Πριν το ΔΝΤ η χώρα ήταν βουτηγμένη στα σκατά αλλά το Ταμείο μας έσωσε!

Βάσει των όσων μεταφέρει ο Εσκουλάν στα Επίκαιρα, ο Στρος Καν φιλοτεχνεί την εικόνα του «σωτήρα» και του «γιατρού» και ενώπιον του γαλλικού ακροατηρίου και όχι μόνο εντός της ελληνικής Βουλής. Ιδού:

«Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότι δεν φταίµε εµείς», τονίζει ο Στρος Καν. «Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά[σ.σ.και όσο πιο βαθιά στα σκατά μας χώνουν τόσο πιο πολλές οι σαμπάνιες που ανοίγουν]. Όταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια να αγοράσει ψωµί, λέει την αλήθεια. Όλος αυτός ο θυµός είναι θεµιτός. Οι άνθρωποι στον δρόµο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ. Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση».

Ας ελπίσουμε ότι οι Γάλλοι τηλεθεατές θα καταλάβουν την «ειλικρίνεια» των λόγων κάποιου που ενώ κάνει τη διαπίστωση ότι οι πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους, προωθεί «πρόγραμμα» που ξεκληρίζει τους αδύναμους. Ως άλλος Πάγκαλος δε, μας χρεώνει συλλογικό … μαγείρεμα των στοιχείων. Γιατί οι ευρωεπιτροπαίοι και λοιποί παρατηρητές της ελληνικής οικονομίας δεν ήξεραν, δε ρώταγαν και ουδόλως έκαναν τον κινέζο για την αξιοπιστία των στοιχείων για την οικονομική πορεία της χώρας. Καθόλου δεν έκαναν τα στραβά μάτια για να έχει η χώρα το ρευστό με το οποίο θα αγόραζε μαχητικά, φρεγάτες κια σκάρτα υποβρύχια.

Τελικά, το προεδρικό πλασάρισμα του Στρος Καν περιλαμβάνει αδυσώπητη καφρίλα, συμπεριφορά την οποία εξέθρεψε και το δικό μας δύδιμο της συμφοράς, Παπανδρέου και Παπακωνσνταντίνου που τώρα τα λούζονται και προσωπικά και πάνε για γερμανικό «κούρεμα».

Στο μεταξύ, μετά και τη νέα υποβάθμιση της Moody’s προλαβαίνουν να κόψουν την ατάκα «αν δεν είχαμε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο»;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:33