search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:51
MENU CLOSE

«Πνίγηκε» η Ηλεία – Τεράστιες οι καταστροφές από την κακοκαιρία (Photo/Video)

22.10.2015 06:51
«Πνίγηκε» η Ηλεία - Τεράστιες οι καταστροφές από την κακοκαιρία (Photo/Video) - Media

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην Ηλεία από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα.

 

Μεγάλες είναι η καταστροφές στην Ηλεία από το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφονται στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έχει ξεσπάσει από χθες το βράδυ οι δρόμοι σε πολλά σημεία του νομού είναι πλημμυρισμένοι, ενω συγκεκριμένα στη Βάρδα οι καταστροφές είναι τεράστιες.

Ανάλογα προβλήματα καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Βουπρασίας, ενώ μετ’ εμποδίων γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Ακόμη, οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ειδικά στην πόλη Βάρδα έχουν πλημμυρίσει ο κεντρικός δρόμος, σπίτια και καταστήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στην περιοχή κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Λόγω του όγκου του νερού μάλιστα έχουν παρασυρθεί και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Πυροσβεστική ζήτησε ενισχύσεις για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις κλήσεις για απάντληση υδάτων! 

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το βίντεο από τη Βάρδα που έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε λίμνη!

Όπως αναφέρει το patrisnews λίγο μετά τις 7 το πρωί στη διασταύρωση της Βάρδας ένα όχημα ανατράπηκε λόγω της κακοκαιρίας…

Οδηγίες προς τους πολίτες

Λόγω της επιδείνωσης του καιρού, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμους, που αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

-Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

-Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

-Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:51