search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:17
MENU CLOSE

Τέλος για την Κατερίνα Σαββαΐδου – Το υπουργικό συμβούλιο την αποπέμπει

22.10.2015 09:41
Απαλλακτικό βούλευμα για τη διαγραφή προστίμου από τη Σαββαΐδου - Media

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο, μετά την άρνησή της να παραιτηθεί. 

Η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε σήμερα το πρωί, μετά την άρνηση της ίδιας, μετά από το σχετικό αίτημα του πρωθυπουργού, να παραιτηθεί.

Ειδικότερα, ενημερώνοτνας επισήμως για την απόφαση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε:

 «Το Υπουργικό Συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου.Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά σε δημόσιου λειτουργού να λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον».

Δε μπορούν  συμπλήρωσε «να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Σε ερώτημα δημοσιογράφου για το αν η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «είμαστε κυρίαρχο κράτος». Κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν λίγο μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού ότι η κίνηση αυτή ήταν αυτονόητη βάσει του πειθαρχικού δικαίου του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και πως παρά το γεγονός ότι η ΓΓΔΕ είναι ανεξάρτητη Αρχή αυτό δε σημαίνει ότι δεν ασκείται κανένας έλεγχος ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει δίωξη για πλημμέλημα και μάλιστα έχει οριστεί δικάσιμος για τον προσεχή Ιανουάριο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει αντικαταστάτης στη ΓΓΔΕ και σε σχετικό ερώτημα η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε πως «θα λυθούν όλα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:17