search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:42
MENU CLOSE

Γεροβασίλη: Άδικο το μέτρο επιβολής ΦΠΑ στην εκπαίδευση – Στήριξη σε Νίκο Φίλη

22.10.2015 09:56
2392780.jpg

Η κυβερνητική εκρπόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, διέψευσε δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού για δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

 

 

Η κυβερνητική εκρπόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, διέψευσε δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού για δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ALPHA 9,89 η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Εν πάση περιπτώσει, δεν υπήρξαν αυτά τα θέματα τα οποία σχολιάζετε. Σχόλια που ακούγονται, δηλαδή, δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Και επίσης να θυμίσω σε όλους αυτούς που έσπευσαν να μιλήσουν για ένα σενάριο σαν αυτό, ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε φίμωσε τους υπουργούς, ούτε υπήρχε ποτέ τέτοια πρόθεση. Βεβαίως και οι υπουργοί θα μιλούν για το έργο τους. Είναι άλλο πράγμα αυτό. Και βεβαίως μίλησε για μία κατάχρηση που γίνεται, ενδεχομένως, η οποία δεν βοηθάει και την εικόνα των ίδιων, αλλά και της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και την τελική ρύθμιση, απάντησε: «Η συμφωνία του καλοκαιριού, όπως γνωρίζετε, έχει πολλά δυσάρεστα σημεία. Σημεία που δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση επιλογές μας, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο περιγράφουμε. Ξέρετε ότι έγινε σε ασφυκτικά πλαίσια, με έντονους εκβιασμούς και την ώρα που όλα έδειχναν ότι είμαστε ένα βήμα από την έξοδο και την άτακτη χρεοκοπία. Μέσα σε αυτό το πιεστικό, εκβιαστικό περιβάλλον, αποδεχθήκαμε μία συμφωνία, λέγοντας ειλικρινώς και προς τους Έλληνες πολίτες, ότι είναι μία τακτική υποχώρηση για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Χωρίς ποτέ, όμως, να ξεχνάμε τον στόχο μας και να ξεχνάμε τι είναι αυτό που πραγματικά συμφέρει. Επομένως, αυτό το μέτρο είναι άδικο, το ξέραμε και είμαστε διατεθειμένοι, όπως και για πολλά άλλα μέτρα, να παλέψουμε για την κατάργησή τους ή την αλλαγή τους. Άρα, έμπρακτα εδώ, η κυβέρνηση έδωσε μία μάχη και τώρα, δηλαδή μετά τη συμφωνία, αποδεικνύοντας ότι η διαπραγμάτευση είναι συνεχής. Έδωσε μία μάχη και για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο θεωρήσαμε οριζόντιο μέτρο και προτεραιότητα της διαπραγματευτικής μας προσπάθειας αυτή τη στιγμή, σε αυτήν τη δέσμη προαπαιτουμένων, σε αυτή τη φάση, εν πάση περιπτώσει, μέχρι την πρώτη αξιολόγηση. Είναι μία μάχη που τη δίνουμε και θα τη δίνουμε διαρκώς».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου, για το ασφαλιστικό, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθάρισε: «Πραγματικά, “δεν είπε και ξείπε”. Ειπώθηκε, δυστυχώς, από πολλά ΜΜΕ, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα της Επιτροπής – η οποία γνωμοδότησε – ως δεδομένο. Και άρχισαν να αναλύονται σενάρια, πριν διατυπωθεί η γνώμη και του κ. Κατρούγκαλου και της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι αυτό δεν βοηθάει. Δηλαδή, στον δημόσιο διάλογο δεν θα τα βάλουμε όλα τα ζητήματα; Δεν πρέπει να διαβουλευτούμε για το ασφαλιστικό με όλους τους τρόπους; Η πρόταση της Επιτροπής είναι μία τεχνοκρατική πρόταση, η οποία έρχεται να παίξει έναν συγκεκριμένο ρόλο. Και δεν είναι σε καμία περίπτωση η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Και ήταν σαφές, εκ μέρους του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος μίλησε για θετικά σημεία και για άλλα σημεία από το πόρισμα, με τα οποία δεν συμφωνεί και ο ίδιος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε να εννοηθεί ότι τα ΜΜΕ διατρεβλώνουν δηλώσεις λόγω και του νομοσχεδίου για τις άδειες, υπογραμμίζοντας: «Είναι μία τέτοια περίοδος τώρα. Ωστόσο, σας θυμίζω όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, από το 2012 μέχρι σήμερα, τι λάσπη έχει δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ως χώρος και ως κόμμα και ως πρόσωπα. Σας θυμίζω τα εκβιαστικά διλήμματα στους πολίτες, δηλαδή μέσα επικοινωνίας που, αντί να συμβάλλουν σε έναν δημόσιο διάλογο όπου ακούγονται όλες, βεβαίως, οι απόψεις, οι ίδιοι καταθέτουν τις απόψεις τους και προσπαθούν να τις περάσουν. Αυτό δεν είναι μία σωστή δημοσιογραφία. Παρόλα αυτά, να σας πω ότι το βλέπουμε σαν θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του και να κρίνεται δημοσίως. Επομένως, και ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε, και η προσπάθεια αρκετών συστημικών μέσων μαζικής επικοινωνίας κρίθηκε σ’ αυτές όλες τις διαδικασίες».

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη, για τα εισοδήματα της πρώην εταιρείας του κ. Φλαμπουράρη σημείωσε: «Όσα και να λένε με λόγια, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, διότι αυτό είναι βαθιά ριζωμένο στις συνειδήσεις των Ελλήνων και όχι μόνο των αριστερών».

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της τρόικας για το όριο των 120.000 για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, ανέφερε: «Δεν γίνονται αποδεκτά πράγματα τα οποία θα αφορούν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας χαμηλότερων και μεσαίων -μεσαία δεν έχουμε πια δυστυχώς- κοινωνικών στρωμάτων» και πρόσθεσε: «Έχουμε δώσει μεγάλη μάχη και θα δώσουμε μεγάλη μάχη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Είναι στις προτεραιότητές μας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15