search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:33
MENU CLOSE

Οι αρουραίοι έχουν καταλάβει τη Νέα Υόρκη – Ρεκόρ παραπόνων από τους κατοίκους της πόλης

23.10.2015 05:13
Οι αρουραίοι έχουν καταλάβει τη Νέα Υόρκη – Ρεκόρ παραπόνων από τους κατοίκους της πόλης - Media

Όταν οι Νεοϋορκέζοι βλέπουν κάτι να τρέχει φοβισμένα, λένε κάτι, και αυτό έχει ανεβάσει τα παράπονα για αρουραίους στο σύνολο-ρεκόρ των 24,000 τηλεφωνημάτων στην ειδική γραμμή 311 της πόλης, είπαν αξιωματούχοι χθες.

 

Όταν οι Νεοϋορκέζοι βλέπουν κάτι να τρέχει φοβισμένα, λένε κάτι, και αυτό έχει ανεβάσει τα παράπονα για αρουραίους στο σύνολο-ρεκόρ των 24,000 τηλεφωνημάτων στην ειδική γραμμή 311 της πόλης, είπαν αξιωματούχοι χθες.

“Οι αρουραίοι έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν την πόλη,” είπε ο ελεγκτής της Πόλης της Νέας Υόρκης Σκοτ Στρίνγκερ στο Ρόιτερς. “Είμαι δια βίου Νεοϋορκέζος και δεν έχω δει ποτέ τέτοιο πράγμα… Τους βλέπω όταν επιστρέφω στο σπίτι, στέκονται όρθια, σαν να μου λένε, Καλημέρα, κύριε Ελεγκτή.”

Η πόλη είχε λάβει 19.321 τηλεφωνήματα για αρουραίους το 2013, 20.545 το 2014, και 24.375 έως την Τετάρτη για το 2015, είπε η εκπρόσωπος του δήμαρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, Νάταλι Γκριμπόσκας, και αυτά αφορούν μόνο αρουραίους που έχουν θεαθεί υπέργεια, όχι στον υπόγειο, όπου αναλαμβάνει η υπηρεσία μεταφορικών μέσων της πόλης.

Μια ειδικός στο τμήμα υγιειονομικού της πόλης, η Κάρολιν Μπράγκντον, είπε ότι η αύξηση οφείλεται εν μέρει σε μια νέα εφαρμογή του αριθμού 311 για κινητά, που έχει ενεργοποιηθεί από το 2014, κάνοντάς το πιο εύκολο στον κόσμο να ειδοποιήσει ότι είδε κάποιον αρουραίο. “Όταν εγκαινιάζεις ένα νέο μέσον για παράπονα, βλέπεις αυξητικές τάσεις [παραπόνων],” είπε, προσθέτοντας ότι “90% της αύξησης των παραπόνων οφείλεται στην εφαρμογή.”

Ο Στρίνγκερ το διέψευσε, λέγοντας ότι “αυτό είναι εντελώς αναληθές,” καθώς το θέμα είναι “ότι το τμήμα υγιειονομικού της πόλης δεν ασχολείται.”

Σύμφωνα με την Μπράγκντον, η πόλη θα ξοδέψει 2,9 εκατομμύρια δολάρια να επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την καταστροφή των σημείων συλλογής αρουραίων σε πάρκα, υπόγειους σιδηρόδρομους και υπονόμους, ενώ από το πρόγραμμα ήδη έχει δείξει ότι μπορεί να καταστρέψει το 80-90% ενός πληθυσμού αρουραίων.

Ενώ η πόλη ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπολογίσει τον πιθανό αριθμό αρουραίων, μια έρευνα από το πανεπιστήμιο Κολούμπια, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη, υπολόγισε ότι υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια αρουραίοι, πολύ λιγότεροι από τον αριθμό των 8 εκατομμυρίων που υπολογίζονταν παλιότερα και που αντιστοιχούσε φαινομενικά έναν αρουραίο για κάθε κάτοικο της πόλης.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:32