search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:26
MENU CLOSE

Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών

23.10.2015 18:45
Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών - Media

Αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση για να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πριν από την ανακοίνωση των stress tests.

 

Αγώνας δρόμου από την κυβέρνηση για να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πριν από την ανακοίνωση των stress tests.

Έτσι, κατά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον αντιπρόεδρο Γ. Δραγασάκη, αποφασίστηκε, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Μια πρωτοβουλία την οποία είχαν γνωστοποιήσει οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΧΣ, χθες, κατά τις συναντήσεις τους με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την ολοκλήρωση των Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου πριν το τέλος Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θεωρείται «κομβική» για την κυβέρνηση, αφού με την ολοκλήρωσή της θα παύσουν τα σενάρια που προβλέπουν ενδεχόμενο «κούρεμα» καταθέσεων (bail in) των άνω των 100.000 ευρώ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:25