search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:56
MENU CLOSE

Ακροδεξιοί τρομοκράτες ετοίμαζαν φονικά χτυπήματα στην Καλαμάτα – Διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο (Photos/Video)

26.10.2015 06:01
Ακροδεξιοί τρομοκράτες ετοίμαζαν φονικά χτυπήματα στην Καλαμάτα - Διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο (Photos/Video) - Media

Φονικά χτυπήματα στην Καλαμάτα σχεδίαζε ακροδεξιά οργάνωση, πέντε μέλη της οποίας έχουν ήδη συλληφθεί. Στη γιάφκα εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί μεγάλης ισχύος.

 

Μεγάλο οπλοστάσιο κατείχαν και κατάσχεσε η ασφάλεια στα σπίτια των συλληφθέντων της εγκληματικής – τρομοκρατικής οργάνωσης «ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ», που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και ευθύνονται για τις δύο υποθέσεις εκρήξεων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στην Καλαμάτα και στο Μυστρά.

Ειδικότερα, για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν το Σάββατο το απόγευμα στην Καλαμάτα, πέντε άτομα 25, 28, 30, 34 και 52 ετών, από τους οποίους ο 52χρονος είναι κάτοικος Καλαμάτας και οι υπόλοιποι κάτοικοι της Δράμας και της Χαλκιδικής κι αποτελούν το σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι η ομάδα των πέντε τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, τοποθέτησαν δύο αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και προκάλεσαν εκρήξεις, αρχικά σε αύλειο χώρο της τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και στη συνέχεια στην πλατεία, στο Μυστρά. Αποτέλεσμα των εκρήξεων ήταν να προκληθούν υλικές ζημιές στον αύλειο χώρο του υποκαταστήματος της τράπεζας και σε τζαμαρία εισόδου απέναντι κτηρίου, στην Καλαμάτα, ενώ στο Μυστρά προκλήθηκαν ζημιές, στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όπου ακρωτηριάστηκε το χέρι του αγάλματος. Και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν αναγράψει με σπρέι, χρώματος μαύρου, το σύμβολο της οργάνωσης, το όποιο αποτελούνταν από σταυρό και δύο αντίρροπα έψιλον.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια των συλληφθέντων στην Καλαμάτα και στη Δράμα, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τέσσερις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, τέσσερα κυνηγητικά όπλα, από τα οποία το ένα είχε ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, τρία τόξα και δύο βαλλίστρες, ποσότητα χασίς 10,2 γραμμαρίων, νιτρικής αμμωνίας, βάρους τριών κιλών περίπου, περισσότερα από δυόμιση χιλιάδες φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, δύο γεμιστήρες πιστολιού, δύο τσεκούρια, ένα σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, μια σιδερογροθιά και δύο γκλόμπς, 89 καπνογόνα – βεγγαλικά, τρείς συσκευές ενδοεπικοινωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κινητά τηλέφωνα, τρείς κουκούλες τύπου full face, φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ, διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού, όπως θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.α., διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και δύο αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Επιπλέον προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες τοποθέτησαν τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και πραγματοποίησαν τις εκρήξεις, προκειμένου να «εκπληρώσουν» την ιδεολογική βάση και το σκοπό ομάδας «ΈΨΙΛΟΝ ΕΥ», που δημιούργησε ο 52χρονος από το έτος 2009 και στην οποία εντάχθηκαν σταδιακά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες με τη κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος άλλαξε το κατηγορητήριο και τους άσκησε δίωξη για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης και τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας. Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στον Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι αστυνομικοί σε συνέντευξη τύπου στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στην Τρίπολη, οι συλληφθέντες ομολόγησαν την συμμετοχή τους στην τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών και στην ιδεολογική οργάνωση, η οποία έχει ιδεολογικά μέλη στην Τρίπολη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η οργάνωση έχει δημιουργηθεί από το 2009, πιστεύουν στο θεό Ζευς και συνελήφθη ο σκληρός πυρήνας.

Οι δύο μηχανισμοί που τοποθετήθηκαν κι εξερράγησαν την Παρασκευή, σύμφωνα με τις αρχές ήταν η πρώτη ένοπλη δράση της οργάνωσης και σχεδίαζαν επιθέσεις με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στο κτήριο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στο δικαστικό μέγαρο και γενικότερα σε κτήρια που στεγάζονται θεσμοί, αλλά και σε οικονομικούς στόχους.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την ασφάλεια, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 10:53