15/12/2018 14:46:28

Ο Αλέξης και η βαθμολογία στο iPad

Πολλά ζόρια έχει η κυβέρνηση Τσίπρα αυτήν την περίοδο:

- Αξιολόγηση από το κουαρτέτο.

- Φορολογική πολιτική.

- Ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

- Αγροτικές κινητοποιήσεις.

- Προσφυγικό.

Θα μπορούσε κανείς να απαριθμήσει πολλά ακόμα που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να λύσει προβλήματα και όχι να πολιτικολογεί και να λέει γενικότητες στις τηλεοπτικές εκπομπές, όπως έκανε το προηγούμενο επτάμηνο πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Στο σημερινό σημείωμα, θα σταθώ σε δυο ζητήματα:

Το πρώτο έχει να κάνει με τις αποκρατικοποιήσεις. Μεταρρυθμίσεις τις λένε οι δανειστές, ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας κάποιοι άλλοι (μεταξύ άλλων και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ).

Τρία απλά πράγματα: Να αποφασίσει η κυβέρνηση ποιο είναι το μοντέλο που επιθυμεί, με ποιες διαδικασίες θα προχωρήσει το σχέδιο και ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τις διαδικασίες σε κυβερνητικό επίπεδο. Να μην επικρατεί το γνωστό μέχρι τώρα αλαλούμ.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την ικανότητα ορισμένων υπουργών.

Παρατηρείται – για ορισμένους – το ίδιο σκηνικό που είδαμε στην πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα. Ατελείωτο μπλα-μπλα από υπουργούς, γενικόλογες τοποθετήσεις επί παντός επιστητού και από… τηγανίτα τίποτα!

Αυτήν τη φορά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ας πιάσει το μπλοκάκι του ο Αλέξης – ή ας κρατήσει σημειώσεις στο iPad – και ας βαθμολογεί σχεδόν σε καθημερινή βάση επιδόσεις και αποτελέσματα.

Όποιος δεν περνάει τη βάση – λέμε τώρα – ας πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που υπάρχει ατελείωτος χρόνος για πολιτικές κουβέντες, χωρίς κόστος στην κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.