search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:08
MENU CLOSE

Λουράντος: Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις – Είμαστε επιστήμονες, όχι υπάλληλοι πολυεθνικών

26.10.2015 10:43
Λουράντος: Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις – Είμαστε επιστήμονες, όχι υπάλληλοι πολυεθνικών - Media

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Κώστας Λουράντος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες»  με το  δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

 

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κος Κώστας Λουράντος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες»  με το  δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

«Η υπουργική απόφαση αν περάσει εμείς θα συνεχίσουμε» τις κινητοποιήσεις είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ο Κώστας Λουράντος, μιλώντας ραδιοφωνικό σταθμό  Παραπολιτικά είπε ότι θα προσβάλουν την απόφαση στα «κι εκεί θα κερδίσουμε σίγουρα διότι αυτό έκαναν και οι Ισπανοί πριν από μερικά χρόνια, 6-7 χρόνια πήγαν και εκεί να κάνουν αυτό το πείραμα. Οι Ισπανοί αντέδρασαν, τους στηρίξαμε  και εμείς από την Ελλάδα, προσφύγανε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και εκεί κέρδισαν την μάχη. Πραγματικά έχουμε στα χέρια μας ευρωπαϊκές αποφάσεις δικαστηρίων που λένε ότι αυτό που πάει να γίνει στην Ελλάδα είναι παράνομο. Υπάρχουν αποφάσεις τις οποίες εμείς θα τις χρησιμοποιήσουμε. Και επαναλαμβάνω, δεν το κάνουμε μόνο για εμάς, το κάνουμε διότι πιστεύουμε ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να είναι ανεξάρτητος. Δεν μπορεί να υπόκειται στα συμφέροντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών είπε ότι αυτό «είναι ένα πρόβλημα από το 2012 και το υλοποιεί η τωρινή κυβέρνηση. Όμως η τωρινή κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με εμάς σε κάποια πράγματα τα όποια είναι εξόφθαλμα, δηλαδή πχ μας είπε ο κος Κοστέλο, ο επικεφαλής της τρόικα να πάμε να βρούμε ευρωπαϊκά μοντέλα και να τα φέρουμε. Πήγαμε λοιπόν σε όλη την Ευρώπη, βρήκαμε ευρωπαϊκά μοντέλα και τα φέραμε. Είπαμε λοιπόν στην κυβέρνηση ότι “κοιτάξτε να δείτε κάτι, αυτά μπορούν να γίνουνε, αν θέλουν να μπουν κάποια κεφάλαια μέσα μπορούν να μπουν συμφώνα με τα ευρωπαϊκά μοντέλα ή και καθόλου» είπε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο εξής εκπληκτικό φαινόμενο, να μας λένε οι υπουργοί «έχετε δίκιο»  να μας λένε οι ευρωπαίοι «έτσι πρέπει να γίνει», να φοβούνται οι ευρωπαίοι ότι αν αλλάξει εδώ πέρα το σύστημα θα αλωθεί όλη η Ευρώπη και θα έχουμε τεράστια προβλήματα».

Ο Κώστας Λουράντος υποστήριξε ότι αυτό το σύστημα θα οδηγήσει σε καρτέλ όπως συμβαίνει στην Ουγγαρία και τη Ρουμανία. «Στην Ουγγαρία, στην Ρουμανία κτλ. και μάλιστα από 01/01/17 στην Ουγγαρία αλλάζει και πάει στην πλειοψηφία των φαρμακοποιών. Και ξέρετε γιατί; Τους είπα, μπορεί να ‘ρθει κάποια εταιρεία μεγάλη που έχει φάρμακα να πάρει μια αλυσίδα φαρμακείων από αυτά τα φαρμακεία που πλέουν τα λοίσθια, να κάνει την αλυσίδα της και να δίνει τα φάρμακα της μέσω των φαρμακείων; Μπορεί! Αυτό δεν είναι καρτέλ; Είναι! Αυτό δεν είναι κατευθυνόμενη συνταγογραφηση; Είναι» είπε ο Κώστας Λουράντος και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί έμενα να ‘ρθει να μου πάρει το φαρμακείο μου η εταιρεία και να μου πει «ξέρεις κάτι, θα πουλάς μόνο τα φάρμακα τα δικά μου. Θα πουλάς μόνο τις βιταμίνες τις δίκες μου. Θα πουλάς μόνο τα δικά μου αδυνατιστικά διότι αυτά έχω κέρδος. Διότι αυτά θέλω να δώσω». Εγώ τότε δεν είμαι επιστήμονας φαρμακοποιός, είμαι υπάλληλος μιας πολυεθνικής!

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν μπορεί να μου λέει έμενα η κυβέρνηση και σας το ξαναλέω, ότι έχω δίκιο σε ότι έφερα από το εξωτερικό και φέραμε από το εξωτερικό. Δεν μπορεί η Γερμανία σήμερα, η Μέρκελ να έχει υπογράψει από προχθές με τους Γερμανούς φαρμακοποιούς ότι μέχρι το 2030 δεν πρόκειται να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που εκεί είναι 100% στους φαρμακοποιούς και να έρχονται εδώ να μου λένε οι δυο υπουργοί ότι «δίκιο έχεις, το βλέπουμε και εμείς αλλά τα υπογράψαμε». Δηλαδή τι, με σκοτώνεται και έχω δίκιο; Σκοτώνεται την ελευθερία του φαρμακοποιού;» κατέληξε ο Κώστας Λουράντος.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:07