search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:30
MENU CLOSE

Υπηρεσία για τους πρόσφυγες δημιούργησε η Google – Πινακίδες και πληροφορίες στη γλώσσα τους με το πάτημα ενός κουμπιού

26.10.2015 13:01
Υπηρεσία για τους πρόσφυγες δημιούργησε η Google – Πινακίδες και πληροφορίες στη γλώσσα τους με το πάτημα ενός κουμπιού - Media

Η Google σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημιούργησε μια πλατφόρμα με σκοπό να προσφέρει στους πρόσφυγες σημαντικές πληροφορίες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα Ελληνικά

 

Η Google σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις, δημιούργησε μια πλατφόρμα με σκοπό να προσφέρει στους πρόσφυγες σημαντικές πληροφορίες σε πέντε διαφορετικές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και στα Ελληνικά, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μόλις φτάσουν στον προορισμό τους και να διαβάσουν στη γλώσσα τους πινακίδες και σήματα.

Για τον ίδιο λόγο αναμένονται βελτιώσεις και στο Google Translate, έτσι ώστε οι πρόσφυγες που δεν μιλούν άλλες γλώσσες εκτός από Αραβικά και Φαρσί, να μπορούν να επικοινωνήσουν μόλις φτάσουν στις χώρες προορισμού τους και να μεταφράζουν αυτόματα ταμπέλες και σήματα που είναι γραμμένα σε άγνωστες γι’ αυτούς γλώσσες.

Πρόκειται για την υπηρεσία Crisis Info Hub, που ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία και παρέχει πληροφορίες, όπως φωτογραφίες με τα σημεία καταγραφής για εφημερεύοντα φαρμακεία στην περιοχή, σημαντικές πληροφορίες για τους τρόπους μετακίνησής τους από εκεί προς το εσωτερικό της χώρας, κ.α.

Το Crisis Info Hub είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, η οποία μπορεί να εμπλουτιστεί με περισσότερες πληροφορίες από τους χρήστες.

 

Πηγή: tvxs.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 16:27