search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:53
MENU CLOSE

Ντομπρόβσκις: Ασπίδα προστασίας στους αδύναμους δανειολήπτες – Κρίσιμη η πρώτη αξιολόγηση

26.10.2015 13:28
Ντομπρόβσκις: Ασπίδα προστασίας στους αδύναμους δανειολήπτες – Κρίσιμη η πρώτη αξιολόγηση - Media

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και η οποία θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Βουλή.

 

Αισιόδοξος πως θα βρεθεί λύση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων και η οποία θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Βουλή.

Αναφερόμενος στο χρέος σημείωσε ότι «δεν υπάρχει στην συμφωνία τουEurogroup ζήτημα ονομαστικής μείωσης του χρέους», αφήνοντας να εννοηθεί ότι συζητείται μόνο μείωση επιτοκίων. Παράλληλα, χαρακτήρισε πάρα πολύ σημαντική την πρώτη αξιολόγηση και τόνισε προς την ελληνική πλευρά την ανάγκη για άμεση προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Άμεση ανάγκη για την ανοικοδόμηση της χώρας χαρακτήρισε τις επενδύσεις ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και επανέλαβε ότι θα διατεθούν για την χώρα 35 δις. ευρώ για την χρονική περίοδο 2014-2020, από τα οποία τα 15 θα προκύψουν από κονδύλια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.  

Η Κομισιόν είναι έτοιμη να υποστηρίξει με τεχνική βοήθεια την Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει η αξιοποιήση καθώς και η γρήγορη απορρόφηση των κονδυλίων αλλά και η τεχνογνωσία σε τομείς όπως η Δημόσια Διοίκηση, η καταπολέμηση της Διαφθοράς και η είσπραξη των φόρων, τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά η ελληνική οικονομία είχε μπει σε μια σειρά όμως η επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα για «ταραχώδη» διαπραγμάτευση έφερε, ως αποτέλεσμα, την επιστροφή στην ύφεση. Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αν και χαρακτήρισε «βαρύ» το φορτίο της 6μηνης διαπραγμάτευσης ανέφερε ότι για τον Αύγουστο η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι καλύτερη από τις προβλέψεις της Κομισιόν.  

Επίθεση Κασιδιάρη σε Ντομπρόβσκις

Στον Βάλντις Ντομπρόσβκις επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν με τους έλληνες βουλευτές.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον Βάλντις Ντομπρόβσκις ότι έχει εγκληματίσει σε βάρος του ελληνικού λαού. «Το σύστημα που υπηρετείτε φέρει τεράστια ευθύνη για χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα όσο κι αν προσπαθήσουν δεν θα γίνει αποικία χρέους ούτε αποικία λαθρομεταναστών», είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής και συνέχισε λέγοντας πως «Δεν μπορεί να μας λέτε ότι θα μας κάνετε μαθήματα κατά της διαφθοράς. Να τα κάνετε στη Siemens, στη Volkswagen και στις άλλες εταιρείες». Ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε μάλιστα πως η πώληση δανείων Ελλήνων σε κερδοσκοπικά funds θα αποτελέσει αιτία πολέμου.

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι η συνάντηση έχει τηλεοπτική μετάδοση και πως «το ναζιστικό κόμμα θεώρησε προφανώς ότι υπάρχει ευκαιρία να μεταδώσει μισαλλόδοξα μηνύματα».  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:53