search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:56
MENU CLOSE

1ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού – Επενδύοντας στον πολιτισμό

26.10.2015 15:01
1ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτισμού – Επενδύοντας στον πολιτισμό - Media

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Αλίκη-CityLink, το 1ο Athens Culture Symposium…

 

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Αλίκη-CityLink, το 1ο Athens Culture Symposium, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. To συνέδριο θα ανοίξει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer.

Στο Athens Culture Symposium έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι Ελληνικών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και φορέων.

 

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο είναι: 

• η πολιτιστική διπλωματία

• οι νέες τεχνολογίες και ο αυτοχρηματοδοτούμενος πολιτισμός

• πως ο πολιτισμός πυροδοτεί την περιφερειακή ανάπτυξη

• ο ρόλος των πολιτιστικών ιδρυμάτων στην εθνική πολιτιστική ανάπτυξη

• προτάσεις από τον κόσμο του πολιτισμού για τον σχεδιασμό και την στρατηγική στον πολιτισμό

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η εγγραφή στο www.amcham.gr

 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί και η μοναδική στο είδος της Πανελλαδική Στατιστική Έρευνα «Σφυγμός Πολιτισμού», που διεξάγεται από εταιρία στατιστικών ερευνών για την καταγραφή της πολιτιστικής συμπεριφοράς του ευρύτερου κοινού, επιχειρήσεων-μελών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά (άμεσα ή έμμεσα) με πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ο Σφυγμός επιχειρεί να αποτυπώσει τη γνώμη του κοινού σε θέματα που αφορούν σε όλους τους τομείς πολιτισμού: βιβλίο, θέατρο, μουσική, εικαστικά, κινηματογράφο, χορό κ.α. με στόχο την ανάλυση των δεδομένων σε ηλικιακό, μορφωτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

 

Προσπαθώντας να δώσουμε μία πρώτη αίσθηση για τα θέματα του Σφυγμού, αναφέρουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα:

·        Σημαντική θεωρούν την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό μέσα από τον πολιτισμό, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν λειτουργούν σωστά οι δομές προώθησης του. Eνδεικτικά, λιγότεροι από 15% γνωρίζουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και ακόμα λιγότεροι τις δραστηριότητες του.

·         Έξι στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η ανάμιξη της Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει δεν βοήθησε ιδιαίτερα στην ελληνική εκστρατεία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

·        Οι Έλληνες πολίτες πιστεύουν ότι από τα πιο ελκυστικά πολιτιστικά στοιχεία της χώρας για τους τουρίστες είναι η γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τα  έθιμα και οι παραδόσεις μας. Σημαντικό έδαφος φαίνεται λοιπόν να παίρνει ο γαστρονομικός τουρισμός στη συνείδηση του κόσμου, αφού ξεχωρίζει από άλλα είδη όπως ο θρησκευτικός, ιαματικός, κλπ. Ενώ βέβαια, πάντα στην πρώτη θέση βρίσκεται ο αρχαιολογικός τουρισμός.

·        Το 25% των πολιτών πιστεύει ότι το εκπαιδευτικό σύστημα δεν βοηθάει καθόλου στη δημιουργία πολιτιστικής συνείδησης, ενώ ταυτόχρονα θεωρούν ότι κυρίως ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που συντελεί στην πολιτιστική παραγωγή της Ελλάδας.

 

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας για την καταγραφή της πολιτιστικής συμπεριφοράς μας θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του 1ο Athens Culture Symposium 2015.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ

Αποκλειστικός Χορηγός του Συνεδρίου είναι ο Όμιλος Εταιριών ΟΤΕ.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηνόραμα – Athinorama.gr – Athens Voice –  CultureNow.gr – ERT2 – In2life.gr – Real News -Real.gr – Το Ποντίκι – Topontiki.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:55