search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:16
MENU CLOSE

Βομβάρδισαν και δεύτερο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

27.10.2015 11:37
Βομβάρδισαν και δεύτερο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα - Media

Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Υεμένη επλήγη από αεροπορική επίθεση των σουδαραβικών δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Αυτό είναι το τελευταίο σε μία σειρά πληγμάτων εναντίον πολιτικού στόχου στη διάρκεια της επτάμηνης αεροπορικής εκστρατείας στη χώρα.

 

Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF) στην Υεμένη επλήγη από αεροπορική επίθεση των σουδαραβικών δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση. Αυτό είναι το τελευταίο σε μία σειρά πληγμάτων εναντίον πολιτικού στόχου στη διάρκεια της επτάμηνης αεροπορικής εκστρατείας στη χώρα.

“Οι εγκαταστάσεις των MSF στη Σααντά της Υεμένης (βόρεια) επλήγησαν από πολλές αεροπορικές επιδρομές χθες το βράδυ ενώ μέσα βρίσκονταν ασθενείς και προσωπικό”, ανέφερε σήμερα στο Twitter η οργάνωση.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Saba, επικαλούμενο τον διευθυντή του νοσοκομείου Heedan, μετέδωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

“Οι αεροπορικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρου του νοσοκομείου και του εξοπλισμού του και τον ελαφρύ τραυματισμό πολλών ανθρώπων”, είπε ο γιατρός Άλι Μούγκλι.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, από άλλες αεροπορικές επιθέσεις επλήγη γειτονικό σχολείο θηλέων και καταστράφηκαν πολλά σπίτια.

Η είδηση δεν επιβεβαιώθηκε άμεσα, ενώ δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Η Σαουδική Αραβία και άλλες αραβικές χώρες του Κόλπου ενεπλάκησαν στον εμφύλιο που μαίνεται στην Υεμένη από τα τέλη Μαρτίου, αλλά έπειτα από επτά μήνες αεροπορικών επιθέσεων με στόχο την αποκατάσταση στην εξουσία της υεμενίτικης κυβέρνησης με έδρα τη Σαουδική Αραβία δεν έχουν ακόμη μειώσει την κυριαρχία των ανταρτών Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά.

Οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εκφράσει ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό των θανάτων από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τις χερσαίες μάχες σε ολόκληρη την εξαθλιωμένη αυτή χώρα. Περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση, ενώ η διπλωματική παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει ακόμη οδηγήσει σε πολιτική λύση αλλά ούτε έχει μειώσει την ένταση των συγκρούσεων.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα στον μήνα που εγκαταστάσεις των MSF πλήττονται σε πολεμική ζώνη. Το νοσοκομείο της οργάνωσης στην αφγανική πόλη Κουντούζ βομβαρδίστηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στις 3 Οκτωβρίου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 άνθρωποι.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15