search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:05
MENU CLOSE

Πλειστηριασμοί, ΦΠΑ στα ιδιωτικά και φαρμακεία, τα «αγκάθια» για τη δόση των 2 δισ.

27.10.2015 15:22
Πλειστηριασμοί, ΦΠΑ στα ιδιωτικά και φαρμακεία, τα «αγκάθια» για τη δόση των 2 δισ.  - Media

Σε «διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα» με τους δανειστές και «πολυπλοκότητα» αποδίδει η κυβέρνηση την αδυναμία συμφωνίας στα «αγκάθια» των προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ.

 

Σε «διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα» με τους δανειστές και «πολυπλοκότητα» αποδίδει η κυβέρνηση την αδυναμία συμφωνίας στα «αγκάθια» των προαπαιτούμενων, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.

Δείτε αναλυτικά την κυβερνητική ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση του ΚΥ.ΣΟΙ.Π:

«Σε συνολική ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των μέτρων που περιέχονται στη συμφωνία με τους δανειστές προχώρησε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015.

Διαπιστώθηκε ο ιδιαίτερα ικανοποιητικός βαθμός ανταπόκρισης των Υπουργείων και όλων των εμπλεκόμενων Φορέων με αποτέλεσμα ο βαθμός υλοποίησης να προσεγγίζει το 90% των δράσεων που αφορούσαν το χρονικό διάστημα έως και τα μέσα Οκτωβρίου.

Η ύπαρξη ορισμένων εκκρεμών ζητημάτων (όπως για παράδειγμα το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, η εφαρμογή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων) οφείλεται στην πολυπλοκότητα τους καθώς και σε διαφωνίες πολιτικού χαρακτήρα με τους Θεσμούς. Για τα θέματα αυτά οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:03