search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:03
MENU CLOSE

Δύο συναυλίες στο Παλλάς από την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων

29.10.2015 18:46
Δύο συναυλίες στο Παλλάς από την συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων - Media

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει τη συνεργασία του με τα  Αθηναϊκά Θέατρα

 

Μία συναυλία για όλη την οικογένεια

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ξεκινάει τη συνεργασία του με τα  Αθηναϊκά Θέατρα με τη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων  στο θέατρο Παλλάς την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί με μία συναυλία για όλη την οικογένεια.

Η επιβλητική σκηνή του Παλλάς υποδέχεται τη Συμφωνική Ορχήστρα με ένα πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από ανάλαφρη διάθεση και ζωντάνια και περιλαμβάνει έργα των J. Brahms, A. Dvořák, E. Grieg, J. Massenet και G. Rossini.
Η Συμφωνική Ορχήστρα θέλοντας να φέρει την κλασική μουσική πιο κοντά στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, καθιερώνει μία σειρά πρωινών συναυλιών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια και περιλαμβάνουν δημοφιλή έργα της δυτικής έντεχνης μουσικής.
Συμμετέχουν οι σολίστες: Χαράλαμπος Σούκας (βιολί) και Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο)
Μουσική διεύθυνση: Κάτια Μολφέση

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

 

Το Carmina Burana από τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων
 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Παλλάς την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ. στο εμβληματικό έργο του Carl Orff Carmina Burana, στην εκδοχή για σολίστες, χορωδία, παιδική χορωδία, δύο πιάνα και κρουστά.

H Χορωδία ερμηνεύει ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του 20ού αιώνα: τη σκηνική καντάτα Carmina Burana του Γερμανού συνθέτη Carl Orff (η εκδοχή αυτή παρουσιάζεται κατόπιν ειδικής άδειας των εκδόσεων Schott). Βασισμένο στην ομότιτλη μεσαιωνική ποιητική συλλογή, το έργο χαρακτηρίζεται για την εκφραστική του αμεσότητα και την έντονη θεατρικότητα, στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερα προσφιλές στο ευρύ κοινό, προσδίνοντάς του ένα διαχρονικό χαρακτήρα.

Με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων συμπράττουν οι σολίστες Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Βασίλης Καβάγιας (τενόρος) και Χάρης Ανδριανός (βαρύτονος)

Πιάνα: Απόστολος Παληός και Στέφανος Νάσος

Κρουστά: Athens Percussion Group

Συμμετέχει η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης (διδασκαλία: Κατερίνα Βασιλικού)

Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01