search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Πόσοι μικροί Αϊλάν ακόμα; – Περισσότερα από 70 νεκρά παιδιά στο Αιγαίο τους τελευταίους δύο μήνες

30.10.2015 11:46
Πόσοι μικροί Αϊλάν ακόμα; - Περισσότερα από 70 νεκρά παιδιά στο Αιγαίο τους τελευταίους δύο μήνες - Media

Η φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν, σε παραλία της Τουρκίας συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκάλεσε κινητοποίηση των ευρωπαϊκών χωρών για την εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες.

 

Η φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του Αϊλάν, σε παραλία της Τουρκίας συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκάλεσε κινητοποίηση των ευρωπαϊκών χωρών για την εξεύρεση λύσης στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Δυστυχώς όμως, ο Αϊλάν δεν ήταν το τελευταίο παιδί που πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου. Περισσότερα από 70 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθεια των οικογενειών τους να φθάσουν στην Ευρώπη αναζητώντας καλύτερο μέλλον για αυτά τα ίδια τα παιδιά.

Την Πέμπτη το βράδυ η οργάνωση Σώστε τα Παιδιά, προειδοποίησε ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση γιατί το στενό θαλάσσιο πέρασμα από την Τουρκία στην Ελλάδα θα γίνει περισσότερο θανατηφόρο τώρα που χειμωνιάζει.

Το δημοσίευμα του Aljazeera, αναφέρεται στην νέα τραγωδία στο Αιγαίο με τους δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά. Όπως λέει στο τηλεοπτικό δίκτυο η Kate O’Sullivan, μέλος της οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά, το να ξεβράζονται άψυχα κορμιά μωρών σε αυτές τις ειδυλλιακές παραλίες είναι καταστροφικό. Αν και το πέρασμα από την Τουρκία στη Λέσβο είναι στενό, τα νερά είναι επικίνδυνα και δυστυχώς θα δούμε περισσότερους από αυτούς τους αχρείαστους θανάτους».

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 69 παιδιά πέθαναν στο Αιγαίο από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 26 Οκτωβρίου, επιπλέον τουλάχιστον πέντε παιδιά πέθαναν στο ναυάγιο το βράδυ της Τετάρτης.

Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να δημιουργήσουμε ασφαλείς δρόμους μεταφοράς των προσφύγων στην Ευρώπη, για να σταματήσουμε τους θανάτους των ανθρώπων που ήδη έχουν υποφέρει πολλά.

«Έχω δει παιδιά να κοιμούνται στις λάσπες και παιδιά να τρέμουν από το κρύο με μπλε χέρια και χείλια» προσθέτει η Kate O’Sullivan, και τονίζει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει.

Ακόμα 4 νεκρά παιδιά σήμερα στα παράλια της Τουρκίας

Τέσσερα παιδιά από τη Συρία, ηλικίας 1 ως 4 ετών, βρέθηκαν σήμερα πνιγμένα ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας, μετά το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους πρόσφυγες με προορισμό τη Λέσβο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η τουρκική ακτοφυλακή διέσωσε με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου 19 ανθρώπους που επέβαιναν στο πλεούμενο αυτό, το οποίο είχε αναχωρήσει από την περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), στη βορειοδυτική Τουρκία, πρόσθεσε το Dogan.

Περισσότεροι από 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εισέλθει στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο, προσθέτει το δημοσίευμα του Aljazeera, στο ταξίδι τους για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η μαζική μετακίνηση προσφύγων προς την Ελλάδα, αποτελεί τμήμα της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:43