search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:55
MENU CLOSE

Ανοίγει η δαγκάνα της εφορίας από τον Δεκέμβριο

02.11.2015 17:08
Ανοίγει η δαγκάνα της εφορίας από τον Δεκέμβριο - Media

Βαρύς έρχεται ο φορολογικός πέλεκυς για μισθωτούς, νοικοκυριά συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες αφού οι μνημονιακές υποχρεώσεις θα πέσουν στα κεφάλια τους όλες μαζί τον Δεκέμβριο.

 

Βαρύς έρχεται ο φορολογικός πέλεκυς για μισθωτούς, νοικοκυριά συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες αφού οι μνημονιακές υποχρεώσεις θα πέσουν στα κεφάλια τους όλες μαζί τον Δεκέμβριο.

Και πώς να γίνει αλλιώς αφού μόνο λίγο πριν την Πρωτοχρονιά οι Έλληνες καλούνται  να πληρώσουν την τελευταία δόση στην εφορία του οικονομικού έτους 2014, τον ΕΝΦΙΑ, τα ανεβασμένα τέλη κυκλοφορίας αλλά και την ρύθμιση οφειλής για  όσους έχουν υπαχθεί σε αυτή.

Υπολογίζεται δηλαδή ότι κατά μέσο το μπουγιουρντί για τους φορολογούμενους  μόνο για την εφορία είναι κατά μέσο όρο περί τα 500 ευρώ έκαστος.

Την ίδια ώρα μειώνεται το κονδύλι που δίνεται στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης κατά 50% με παράλληλη διατήρηση του ύψους της επιδότησης ανά λίτρο πετρελαίου στο ύψος της, δηλαδή στα 0,35 ευρώ ανά λίτρο. Δηλαδή από τα 210 εκατομμύρια ευρώ ετησίως πέφτει στα 105 εκατομμύρια. Τα σημερινά εισοδηματικά όρια των 30.000 ευρώ για τον άγαμο, των 40.000 ευρώ για τους έγγαμους και 43.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες αναμένεται να μειωθούν δραστικά με παράλληλη μείωση και των σχετικών περιουσιακών κριτηρίων (αξία ακίνητης περιουσίας).

Όσο για το οικονομικό έτος 2016  έρχονται αλλαγές με το φορολογικό νομοσχέδιο του Νοεμβρίου και στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων με τον “επαναπρογραμματισμό” της έκπτωσης φόρου έως 2.100 ευρώ αλλά και παρεμβάσεις σε κλιμάκια και συντελεστές, καθώς και την κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Όσοι δηλαδή φορολογούμενοι εμφανίσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα από τόκους καταθέσεων, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση κ.λπ. θα πιάνονται στις παγίδες των τεκμηρίων διαβίωσης και θα φορολογούνται επί τεκμαρτών εισοδημάτων για τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα που κατέχουν, με τη φορολογική κλίμακα που θα ισχύει και η οποία σήμερα προβλέπει φόρο με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ ή και προκαταβολή φόρου 75%!

Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ότι θα φορολογηθούν με τελικό συντελεστή πάνω από 40% για τα μηδαμινά εισοδήματά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54