search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:07
MENU CLOSE

Tο ατύχημα του μοιραίου Airbus το 2001 «ξεψαχνίζουν» οι ερευνητές – Αστοχία στην ουρά διέλυσε στον αέρα το αεροπλάνο;

03.11.2015 14:18
Tο ατύχημα του μοιραίου Airbus το 2001 «ξεψαχνίζουν» οι ερευνητές - Αστοχία στην ουρά διέλυσε στον αέρα το αεροπλάνο; - Media

Στην ουρά του μοιραίου Airbus της ρωσικής Metrojet, που συνέτριβη το Σάββατο σκοτώνοντας 224 άτομα, εστιάζουν οι ερευνητές που αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Στην ουρά του μοιραίου Airbus της ρωσικής Metrojet, που συνέτριβη το Σάββατο σκοτώνοντας 224 άτομα, εστιάζουν οι ερευνητές που αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Όπως έγινε γνωστό από την εξέταση των μητρώων του αεροπλάνου πριν σχεδόν 15 χρόνια η ουρά του αεροσκάφους «ξύστηκε» στον διάδρομο κατά τη διάρκεια προσγείωσης, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επισκευή.

Οι ερευνητές σκοπεύουν να εξετάσουν αναλυτικά τις εργασίες επισκευής της ουράς του αεροπλάνου, το 2001, καθώς πρόκειται για έναν από τους λίγους παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το συγκεκριμένο είδος δυστυχήματος, με ξαφνική διάλυση στον αέρα κατά τη διάρκεια της πτήσεως.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο John Goglia, ένας πρώην μηχανικός αεροσκαφών που υπηρέτησε στην Αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Πτήσεων.

Αν οι εργασίες επισκευής έγιναν σωστά, δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτό η πτώση του αεροσκάφους. Αν όχι, τότε ίσως το δυστύχημα οφείλεται σε καταστροφική αστοχία υλικού, ανέφερε, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πάντως, σύμφωνα με την Επιτροπή, συχνά καταγράφονται περιστατικά πρόσκρουσης της ουράς στο διάδρομο κατά τη διάρκεια προσγείωσης – από το 2000 έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 22 ανάλογα περιστατικά.

Αν και τις περισσότερες φορές η επισκευή κατέστησε τα αεροπλάνα ξανά αξιόπλοα, ωστόσο υπήρξαν περιπτώσεις που οι ενώσεις άνοιξαν με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να συντριβεί.

Αν αποδειχτεί ότι το ατύχημα του 2001 έπαιξε κάποιο ρόλο στη συντριβή του αεροσκάφους οι ερευνητές θα πρέπει να εξακριβώσουν ότι δεν βρίσκονται σε λειτουργία άλλα αεροπλάνα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να έχουν την ίδια τύχη. Θα χρειαστεί να γίνουν ενδελεχείς επιθεωρήσεις των αεροσκαφών, ενώ ίσως χρειαστούν και νέες επισκευές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02